Tudományos értekezés a mellekről (18+)

A női mellről – mint a női test multifunkciós szórakoztató és ellátó moduljáról – egyszer már írtam egy rövid kis anekdotát, melyben tömören kifejtettem, hogy mily csodálatos a természet, hogy ilyen gyönyörű dolgokkal áldott meg minket. Egészen magával ragadó tökéletességre vall, hogy az elsődleges nemi jellegnek nevezett punci és pénisz harmóniája mellé megkaptuk ezt a kezeinkbe tökéletesen beleillő pihe-puha párnát, mely oly édes a léleknek mint május elsején az epres vattacukor. Egy olyan, hormonokban oldódó törékeny tünemény ez, melyre nincsen szó, sem több szóból álló kifejezés…azaz, hogy dehogy nincs! Kezdjük rögtön a terminus-technikussal a keblek felmagasztalásának evangéliumát…

A Magyar Elektronikus Kéziszótár-t segítségül hívva a cici következő szinonimáit tudjuk a magyar nyelvben megkülönböztetni:  bögy, bedobó, bibi, bimbó, bukkanó, cekli, cici, cickó, cvei, csecs, csöcs, csúcs, didi, didkó, didus, didza, domb, domborzat,  duda, dudor, dudu, előny, fejnivaló, gagy, húspogácsa, ikrek, kókuszdió, labda, lökhárító, puha narancs, rózsadomb, szoptató, tejcsárda, tejelde, tenyérbemászó, tőgy, zacskó, zsemle.

Mindenki döntse el, hogy egy zacskó zsemlét, vagy egy fejnivaló tejeldét illetne nyelve lágy, sikamlós érintésével. De miért vagyunk a keblekkel szemben ily módon közönségesek? Holott a puncit olyan szép jelzőkkel illettük. Talán azért mert a női test direktbe az arcunkba tolja? Megannyi kínos elbambult beszélgetésnek álcázott pillanatot köszönhetünk nekik? Mert hát férfi legyen a talpán aki képes szemkontaktust tartani két D kosárral.

Milyen a szép mell?

Tehetnénk fel a kérdést! Valószínűleg a világ hölgyeinek jelentős százalékát foglalkoztatja, főleg ami a saját kebleit illeti. Ó, hányszor kaptuk már meg- férfi társaim – hogy “szép cicim van”? És erre mit tudnánk mást válaszolni? Hát….hát…..cicik! Persze, hogy szép! Mindazonáltal azt el kell ismerni, hogy az alkatrészek sokszínűségének hála nincs két egyforma mell, nincs két egyforma bimbó és nincs két egyforma pitvar. A színek és formák kavalkádja egy végeláthatatlan vizuális labrintusba kalauzolja a műértő kalandorokat, amely nagyobb vonzóerőt produkál mint két ipari elektromágnes ellentétes pólusa. A legkülönfélébb kombinációk fordulhatnak elő, ezért az összeset felsorolni (és lerajzolni) nem lesz hely, de igyekszem a legfontosabb mintapéldányokat illusztrálni alant a teljesség igénye nélkül.

természetes mellformák cici típusok csöcs alak fajták

A szomorú szamuráj – Folyton lógatja az “orrát”, már-már úgy tűnik teljes apátiába temetkezik, de megfelelő ingerlés hatására megélezi piciny kardját és égnek emeli harcra készen.

A koktélcseresznyék – Természetesen nem ezért fáradsz a bárpulthoz, hiszen a pohár tartalma jóval többet rejt, de miközben kortyolgatod a tökéletesen behűtött Orgazmust, kellemesen teszi fel az íre a pontot amikor ráharapsz.

Az ütköző – Szemből kerek, oldalról kissé lapított, de úgy áll veled szemben mint két melegen kovácsolt acéllap. A motor ütemes lüktetését lágy rugózással tompítja.

A blockbuster – Előre lehet tudni hogy kasszasiker lesz és ezen még az sem fog változtatni, ha a forgatókönyv, a színészi játék és a rendezés esetleg pocsék. If you know what I mean ;)

A féltestvérek – Semmiképp sem ikrek, de talán még nem is vér szerinti rokonok. Egyikük magas és vékony, a másik alacsony és kócos. Nem tudni, hogyan kerültek ugyanabba a háztarásba, de ha már ott vannak remekül kiegészítik egymást.

A területfoglaló – Igyekszik minél nagyobb felületen érintkezni mindennel amire rárakod. A kezedben tökéletesen oszlik szét és kellemes puha takaróként simogatja tenyered minden életvonalát.

A párizsi – Különös felkészülést igényel, a desszert előtt érdemes gondoskodni a bő folyadékpótlásról, mert ha kezelésbe veszed, az alaposan kiszáríthatja a szádat. Egész estés programra készülj.

A sértődött – Teljesen elfordulnak egymástól, a figyelmedet kénytelen vagy megosztani közöttük. Sokszor szégyenlősek és kiemelt törődést érdemelnek, bánj velük finoman.

A mutogató – Másnéven ADHD, folyton hegykén a képedbe tolja magát, pimasz és cserfes. Az a fajta, aki még szivacsos melltartón keresztül is kitolja a kis bimbóját, kellemes perceket szerezve a hármas metró férfi utazóközönségének.

A melegítő párna – Az a fajta cickó amely kifejezetten kéri hogy bedugjuk közéjük az arcunk és pihe puha menyországának melegében bújjunk el a világ gondjai elől.

A kevesebb néha több – Eredetileg koktélcseresznye vagy liliomtipró volt, de a tudomány ajándékának köszönhetően plusz térfogatot szerzett magának. Sajnos a kiindulási alak miatt közelebb áll egy gumilabda formájához, mint puha keblekhez, de jó kemény és a mellbimbói úgy merednek előre mint egy falanx lándzsái.

A harang – Minden plébános szívesen kongatná őket naponta kétszer, de sajnálatukra a katolikus szabályok csak a hagyományos rézből készült csengettyűk használatát engedélyezik.

Egy tányér leves – Állva általában területfoglaló, de hanyatt fekve pontosan kör alapterületre ringatózik és lágy hullámai olyan kívánatossá teszi, mint két piciny tejszínhabbal díszített hideg málnakrém levest egy forró nyári estén.

A pornósztár – A kevesebb néha több unokatestvére, kicsit több zsírpárnával felszerelkezve. Valójában a nagyobbító procedúra valószínűleg teljesen felesleges volt, de persze mi csak örülünk neki.

Az iparművészeti tanuló – Még nem igazán döntötte el a végleges formavilágát. Van benne egy pici klasszicista, egy kis neogótika, de a modern trendeknek megfelelően leginkább expresszionista és avantgarde jegyek lelhetőek fel benne.

A Forrest Whitacker – A szeme se áll jól, de mégis mindenki szereti.

A fogas – Bármilyen ruhadarabot aggat magára az a helyén marad a két biztos felfüggesztési pontnak köszönhetően.

A csokoládés muffin – Könnyed, omlós és még meleg, mintha most vették volna ki a sütőből. A közepén roppanós csokoládé tömbök gondoskodnak az orális élmény tökéletességéért.

A liliomtipró – Talán nem is a cici elnevezése ihlette a költőt. Talán te magad vagy az. Vagy minden férfitársam együttvéve? Mindenesetre a pici tenyérbe illő mellek bárkiből kihozzák a tulipántaposás ősi ritualitását.

A kvintesszencia – Nem létezik tökéletes mell, mindben ott van gyönyörűség morzsáinak csillogó lábnyoma. De ha összesíteni kellene mi az amit szeretünk egy kebelcsodán, ezen példányok lennének a megtestesítői: kerek, peckes, tökéletes méretű és formájú bimbókkal és pitvarral. Talán már túl tökéletes és pont ezért nem az.

A világjárók – Próbálják minden irányban körbejárni a területet, hogy felfedezzék az őket körbe vevő bőrkontinenseket, de megfelelő gondoskodással kézbe lehet venni az irányításukat és a megfelelő mederbe terelni őket.

Szóval hölgyeim! Tessék odaállni a tükör elé, lekapni a pólót, lágyan végigsimítani önnön gyönyörűségetek legszembeötlőbb kifejeződésén, és mosolyogva konstatálni, hogy mily elképesztően csodálatos a természet, hogy ezzel a tökéletes mellel ajándékozott meg benneteket. Ja és ha már ott vagytok küldhettek egy szelfit is nekem…just kiddin’

Érdekes kebel-tények

Kezdjük a legfontosabbal, hiszen minden mellnek a legjobbat szeretném: tedd le a cigarettát! A dohányzás nem csak a bőrnek tesz rosszat, hanem a cickókat is átalakítja. Mégpedig pont ugyanazzal az ördögi folyamattal: rugalmatlanná teszi a kötőszöveteket, azáltal, hogy rontja a vízmegkötő képességüket. Mi lesz az eredménye? A kvintesszenciából először területfoglaló lesz….aztán pedig egy olyan amőba, amelyet majd a tengeren úszó olajfoltokhoz hasonló körülményes módszerekkel kell összefogdosni a tested különböző tájékairól, mert önálló életet él a gravitáció és egy-két ismeretlen metafizikai összefüggés eredményeképpen. A cigi rossz….értheeem?

És ha már itt tartunk, emeljük ki azt a tényt is, hogy a mellrák hány és hány nő életét keseríti meg a világon. Minő meglepő a dohányzás a daganatok kialakulásának valószínűségét sem a megfelelő irányba mozdítja. A mammográfia minden bizonnyal egy kellemetlen vizsgálat és ezért nem szeretik kitenni magukat a nők ennek. De higyjétek el fél mellel élni (vagy rosszabb esetben nem élni) sokkal rosszabb lesz. Tessék elmenni rendszeresen mellrák szűrésre! És ha már itt tartunk, mondtam már hogy a cigi rossz?

mellrák daganat dohányzás szalag

Közérdekű rovatunkat olvashattátok. Mert én szívemen viselem a melleteket. Vagy mi. De haladjunk tovább a keblek legfontosabb információinak mezsgyéjén a képetekbe vágva a tényt, hogy a nők bal melle általában nagyobb mint a jobb. Valahogy úgy, mint a férfiak bal heréje. Kivéve Chuck Norrist. Chuck Norrisnak mindkét heréje nagyobb a másiknál. Meg a melle is! Legalábbis a heréjénél mindenképp.

Na de most kapaszkodjatok meg a bimbóitokban, hogy hanyatt ne essetek: az orvosi kifejezés mastectomy – ami a mellek eltávolítását jelenti – a maz-o szóösszetételből eredeztethető, ami pontosan ugyanaz, mint ami az amazon szóban fellelhető. És mit jelent? Azt hogy “mell nélkül”. Ugyanis a brazil őserdőben élő harcos törzsi nők levágták a melleiket, mert azok zavarták őket a hatékony íjhasználatban.

Ennél sokkal mókásabb a tény, hogy vannak nők (és férfiak), akik három mellbimbóval születnek. Emlékeztek még Chandler-re a Jóbarátokból? Nem is olyan ritka ez a rendellenesség, mint amennyire humorforrás volt az említett sorozatban. Átlagosan minden 18. férfi érintett. Persze ez nem teljes mellbimbót jelent, csak olyan szövetet, ami a mellbimbóra jellemző. Persze ritka esetben egy komplett harmadik mell is nőhet az általánosan megszokott kettő közé. Erről meg az Emlékmás jut eszembe. Mennyi film forog a mellek körül…

emlékmás tripla mell cici kebel csöcs

Na jó, azt már tudjuk, hogy miért jó nekünk férfiaknak, hogy mellekkel ajándékozta meg a hölgyeket a teremtő. De miért jó a nőknek? Egy 2012-es tanulmány alapján a bimbók izgatása indítja be legnagyobb mértékben a nőknél az oxitocin termelést, ami a szülés megindításán felül a párkapcsolati kötődés kialakulásáért felelős neurotranszmitter. Olyan tehát mint egy puha párterápiás nyalóka. A férfiaknál a legnagyobb mértékben egyébként orgazmus közben szabadul fel. Zárójel bezárva. Ráadásul vannak nők akik képesek pusztán a mellbimbójuk izgatása által orgazmust elérni. Hoppácska.

A végére hagytam a leghaszontalanabb tényt: A Guiness Rekordok könyve alapján a világ legnagyobb női mellének tulajdonosa Annie Hawking, akinek a keblei darabonként közel 50 kg-ot nyomnak. Ott már komolyan keresgélni kellhet, hogy hol van vége a mellnek és hol kezdődik az ember, ami egyébként egy komoly filozófiai értekezés nyitómondata is lehetne. Én itt hagyom is, hogy ezen elmélkedjetek és megyek keresek addig egy pár zsemlét magamnak….

2 thoughts on “Tudományos értekezés a mellekről (18+)

Szólj hozzá!