10 idegesítő kérdés Tinderen, ami valójában nem is annyira idegesítő

Ez a téma annyira egy társadalmi paradoxon, hogy a Terminátorosan sutba vágott tér-időkontinuum ehhez képest egy lineáris gyermeknovella. Vigyázz, ezt ki is fogom fejteni! Külföldi oldalakról szipkázzák át a magyar bulvár rovatok azt a töménytelen és alpári felfogás-csomagot, amely a Tinder generáció észjárásának legjavát képezi. Tudniillik a Velveten jelent már meg több ízben mindenféle lista, ami ciki, ami vérgáz, amit meg ne próbálj, ami unalmas, ami sablonos és ami csak úgy szimplán fos. A lényeg, hogy bármit teszel, eleve elbukásra vagy kárhoztatva, tökmindegy, hogy nő vagy férfi vagy, mert valójában nekem – mint a cikkek írójának – csak addig voltál érdekes, amíg jobbra húztál, újabb strigula, mehetsz is a lefolyóba. Most megpróbáltam kiszemezgetni a legnagyobb faszságokat ezekről a listákról, és értelmesen megcáfolni őket, hogy a még kevésbé reményvesztett értelmes kisebbség ne dőljön dugájába azzal a hiedelemmel a kis buksijában, hogy ő egy értéktelen szardarab.

Eleve nem nem tudnék megbirkózni azzal a kérdéssel, hogy miért is olvasok Velvetet, ezért inkább agyam paraszimpatikus funkciói mögé bújva elfogadom és túllépek a dolgon: azaz nyálcsorgató zombiként a miért kérdés létjogosultságán egy könnyed ugrással átlendülök.

Szóval, a napokban íródott egy cikk, amelyet az Elite Daily című nívós (…not!) online magazinról próbáltak meg átollózni. Ebben kevésbé magas EQ-val rendelkező férfi társaim által összeszedett pontokban nyilatkoztatták ki, hogy mik azok a Tinder profil tulajdonságok amelyek azonnali balra húzást eredményeznek. Nyugi, nálam nem! Persze majd azt is leírom mi az ami nálam is önkéntelen reflexet indít be a piros gomb taperolására. De nézzük először, a bullshit ágyút:

Az egyik legfontosabb dolog, a magasság?

“Teljesen kivagyok attól, hogy feltüntetik, ilyen magasságú srácokat keresnek. Rettentően idegesít. Általában túlszárnyalom az elvárásaikat, de a tény, hogy nekik meg kell jelölniük ezeket, bosszantó.”

“Engem személy szerint nem érint, 182 cm vagyok. De a csaj hogyan érezné magát, ha nekem is lennének elvárásaim a súlyát illetően?”

Közelítsük meg nulláról a kérdést és tisztázzuk mi szükséges egy egészséges kapcsolathoz! Hangsúlyozom, az egészséges lehet alkalmi is, ha ezzel a felek kölcsönösen tisztában vannak és elfogadják. De egy feltétele mindkét esetben van a két fél részéről fennálló érintettségnek: a vonzalom. Az, hogy kinél mi okoz leküzdhetetlen kangörcsöt, tök különböző lehet. Jó persze vannak férfitársaim, akiknek mindegy, csak be lehessen dugni valahova ahol nedves és csúszik (vagy még az se). De azért abban megegyezhetünk, hogy a nagy többségnek van egy preferenciája, ami alapján vonzónak talál valakit, vagy épp ellenkezőleg: egy liter kisüsti után sem piszkálná meg bottal, nem hogy a nemesebbik szervét belé illessze. Bármilyen meglepő, ez a nőknél is így van. Zárójel: legfőképpen azért érzem nettó képmutatásnak ezeket a problémázásokat, mert mi pasik bevallottan szexet és nem komoly kapcsolatot keresünk (állítólag, majd erre is kitérünk). Na most, ott meg aztán végképp számít, hogy hogyan néz ki a másik és igen, én sem olyan lányt választanék ha lehet, akit állva ki tudok nyalni. Így hát, azt gondolom ez egy jogos és öntudatos lépés, hogy ha a magasság egy tényező a másik iránti vonzalom lehetőségének kialakulásában, akkor azt megjelölve sok fölösleges és néha kellemetlen körtől megkíméljük magunkat és milyen meglepő: a másikat is.

Ezen logikán elindulva ugyanúgy nem gondolom, hogy kifejezetten sértő lenne, ha kiírnám, hogy nekem a vékony és alacsony lányok jönnek be. Csak hát az ugye teljesen fölösleges, mert a képről úgyis látom, hogy milyen testalkata van, míg a magasságát nem mindig egyértelmű megítélni egy fotó alapján a másiknak. Száz szónak is ó a vége: nekem is ki van írva milyen magas vagyok…

NEM CIKI

Akkor miért használsz egy szexalkalmazást?

“Minden alkalommal, amikor azt látom, ?nem szexet keresek?, felmerül bennem a kérdés, hogy miért vagy a Tinderen akkor?”

“Ugyan kérlek, mindketten tudjuk, mire való a Tinder.”

Lehet, hogy csak én vagyok elképesztően földhözragadt, de sehol nem láttam feltüntetve az app leírásánál, hogy ez egy szexpartner kereső alkalmazás. Természetesen nem vagyok naiv, tudom, hogy rengetegen használják ilyen céllal, de kifejezzen kinyilatkoztatni, hogy akinek bármi más célja lenne az mi a faszt keres itt? Hát ez-az, hogy pont nem azt. Szóval ezt, több mint megkérdőjelezhetőnek tartom. Az világos, hogy, aki nem komoly kapcsolatot keres, az nem fogja jobbra húzni azt a profilt, ahol meg van jelölve konkrétan az egyéjszakás kalandok elutasítottsága. De attól, miért ne lehetne ez ugyanúgy az ő játszótere is mint bárki másé? Ez pont ugyanannyira fair play, mint kiírni a magasságot: így már a “match” lehetősége előtt tudod, hogy nincs esélyed, lépj tovább.

Az, hogy sokan használnak valamit egy bizonyos célra, nem jelenti azt, hogy az a valami arra való. Így volt ez a Chatroulette-el is, amikor megjelent: végig kellett harcolnod magad egy rakás faszon, mire értelmes emberrel találkoztál. Pont mint az életben….és a Tinderen.

NEM CIKI

Elegem van a profilképnek beállított csoportképekből

“A csoportképben az a rossz, hogy nem tudom, melyik ő a képeken, a szőke vagy a dagadt.

“Mintha azt akarnád sugalmazni, hogy te vagy a legcsinosabb csaj a képeken, pedig nem, te a legrondább vagy.

Na elérkeztünk egy olyan témához, ahol kénytelen vagyok (nagy belső fájdalmak árán) igazat adni a Velvet olvasóinak (íróinak?). De kiegészíteném még pár dologgal. Minden olyan fényképezési technika, amellyel saját önértékelésed hiányában el akarsz bújni a nagyvilág elől száz százalékban értelmetlen egy társkereső applikációban. Ide értendő, a csak napszemüveges képeket tartalmazó profilok, a művészieskedően hátulról, felülről, barátnő hónaljszőre mögül fotózott képek és igen, a csoportképek is.

Ez persze csak akkor probléma, ha semmi más egyéb kép nincs feltöltve, amiről felismerhető lennél te, mint a marketing célkeresztje. És itt épp úgy hülyeség a testalkat elrejtése, mint a testi hibáké, vagy épp az arcé. Természetesen utóbbi a legnagyobb baromság, efelől ne legyen kétsége senkinek. De őszintén: szerinted mi lesz, ha a képeiden úgy nézel ki mint egy topmodell, vagy épp nem látszik semmi a testedből, eljön az első randi és meglát teljes valódban, ami a 160 cm-es magassághoz társult 90 kg-os testsúlyban manifesztálódik. Elmondom mi lesz: udvarias elnézés kérést követően mindketten kissé kipirult arccal szégyenkezve hazakullogtok. Jó esetben. Rossz esetben ki is röhögnek és nem hogy udvarias, semmilyen elnézés kérés nem lesz. Csak a szégyenérzet, de az meg feltehetőleg zsigeri és jogos. Vállald, ahogy kinézel. Ha nem vállalod tegyél ellene, vagy ne használj Tindert. Pont.

CIKI

Adj valami leírást magadról, ami alapján beszélgethetünk

facebook default profil tinder érdektelen nem izgalmas

“Elég sikeres voltam a tinderezésben (itt találkoztam a jelenlegi barátnőmmel), de semmi nem ösztönözött jobban a gyors balra húzásra, mint az, ha valaki üresen hagyta a leírást.

Ha már a felszínességnél tartunk: hat darab tök-egyforma  szelfi akkor is tök egyforma, ha máshogy vagy kisminkelve. A szelfivel nincs problémám, de ha az összes képed az, ott valami nagyon félrecsúszott. Alapvetően az, hogy nincs szöveges leírás, nem akkora gond, ha mellette olyan fotók díszelegnek, amiből egyértelműen meg lehet ítélni, hogy mit szeretsz csinálni. Például ha van egy kép, amin épp sziklát mászol, az már egy jó kiinduló pont, de az egyedi, érdekes, izgalmas képek is funkcionálhatnak témaindítóként. Viszont, ha egy darab arckép virít csak vissza rám (az is napszemüvegben, valami egészen embertelen szögből fotózva, a teljes Instagram filtertárával kiegészítve), na hát akkor én is csípőből húzlak a kukába.

És itt jön megint az a számomra felháborító beképzeltség, hogy ezek az egyének közben meg elvárják, hogy Woody Allen és Hugh Lauire szerelemgyermekének szellemességével vezessem fel a részére indított kommunikációs disszertációmat. Tinderisztán, így szeretlek!

CIKI

Nem vagyok olyan, mint a legtöbb lány

Ha egy mezei zsurlónál magasabbra szökik az intelligencia hányadosod, akkor nem okozna nehézséges leszűrni azt az egyébként szerintem egyértelmű tényt, hogy ez a mondtad szinte pontosan ugyanazt jelenti, mint hárommal feljebb: nem szeretne egy éjszakás kalandot. És igen lehetne azt írni, hogy de hát csomó lány írja ugyanezt ki, és akkor már tulajdonképpen önmaga paradoxona lett ez a kis szófordulat. Azonban véleményem szerint (sajnos), tinderen valóban többen vannak a csak szexet kereső hölgyemények, így tulajdonképpen a a többségtől való megkülönböztetés kiemelése validnak tekinthető. Tény: senki nem olyan mint a többi lány/fiú. Ha így lenne mindegy lenne kivel randizunk, csak leakasztanánk egyet a széria sorszámozott polcról, és boldogan élünk amíg meg nem halunk.

NEM CIKI

Ráadás: Ciki kérdések amit mi pasik szoktunk feltenni

Ez volt az az írás ami egyébként a Tinderisztán című bejegyzésemet ihlette, de most részletesebben is belemennék a témába! Szóval mit nem szabad megkérdeznünk egy első randis lánytól? Egyrészt azt, hogy mi a munkája. Mert hát ez tényleg milyen érdektelen. Tökmindegy, hogy egy csatornatisztítóval vagy egy irodalomtörténésszel randizok. Persze, nincsenek előítéleteim, egyik sem rosszabb mint a másik, de sok mindent megtudhatunk a másikról, ha tudjuk mivel foglalkozik. Akár azt is, hogy utálja a munkáját és csak kényszerpálya. És máris elérkeztünk a személyiségbeli kérdésekhez: mivel foglalkoznál szívesen, ha nem kényszerültél volna ebbe a sanyarú sorsba.

A következő “vérciki” kérdés részünkről az ha az előző párkapcsolatokról vagy arról kérdezünk, hogy mióta tart a szingli lét. Ehhez tény, hogy kell egy alapvető bizalmas légkör, nem az első órában tenném fel, de ha már flottul megy a beszélgetés, ez egy kifejezetten hasznos téma lehet. Intelligens emberek képesek éretten beszélgetni előző szerelmekről, kapcsolatokról, hibákról, jó dolgokról. Nyilván kivétel, ha 2 hete történt a szakítás és még mindig legszívesebben hozzámenne az exéhez. De persze ezt is jó tudni, ekkor kell a riadó gombot megnyomni gondolatban.

Nem is mennék bele mélyebben, mert csak egy újabb adrenalin fröccsöt kapok az egésztől aztán eltűntetek mérgemben 2-3 tábla Lindt étcsokit, hogy helyreálljon a vércukrom. Alapvetően semmit sem ciki kérdezni, ebben egyezzünk meg. Ha valamire tényleg kíváncsi vagy, kérdezd meg. Ha meg épp nem jut eszedbe semmi, akkor meg mindegy mit kérdezel, csak ne üljetek ott csendben egymás mellett mint két tök. Jó, ha már a bugyiját rángatod le a fogaiddal, nem muszáj kutyája neve felől érdeklődnöd, az elronthatja a pillanatot ;) PS. Igen, újra fenn vagyok Tinderen…hölgyeim, lehet húzogatni amit húzogatni kell :D

Szólj hozzá!