Az ország ellensége vagyok

Miért? Mert nem mentem el szavazni. Felelős állampolgárként választottam a távolmaradást. Miért? Mert ha elmegyek három lehetőségem van. Az egyik, hogy NEM-el szavazok. Ez nyilvánvalóan ki van zárva. Miért? Ezt kicsit lentebb kifejtem. A másik lehetőségem IGEN-el szavazni. Ennek gyakorlatilag annyi értelme lenne, mint egy marék tücsöknek. Miért? Ezt is ki fogom fejteni. A harmadik lehetőségem, ha elmegyek, hogy érvénytelen szavazatot adok le – azaz belerajzolok mondjuk egy művészien kidolgozott Lázár Jánost, néhány szőrös vaddisznó pénisszel a szájában. Ez időigényes, fölöslegesen szopatom a szavazatszámlálókat és még áttételesen pénzbe is került, teljesen feleslegesen az államnak. Ezt nem fogom megindokolni hosszabban. A negyedik lehetőségem, hogy nem megyek el szavazni, ami pontosan ugyanazt az eredményt hozza, mintha a vaddisznófütyis verziót választottam volna.

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Természetesen nem akarom! Akkor miért nem mentem el és szavaztam nem-el? Azért mert ilyen baromságról szó sem volt sose. Az Európai Unió által elfogadott kötelező kvóta nem azt akarta ráerőltetni az országokra, hogy hány menekültet kell befogadniuk, hanem azt, hogy hány menekültet kell regisztrálniuk. Ami pont, hogy könnyített volna a helyzetünkön például tavaly nyáron, mert csak minden ezredik menekültet kellett volna regisztrálnunk, a többit meg szépen minden további nélkül tovább utaztatni máshova. Ez egyben azt is jelentette volna, hogy ha az az ország, ahol végül letelepedtek volna, azt mondja, hogy hess, akkor sem hozzánk küldhetnék vissza, hanem abba az országba, ahol regisztrálták őket. Megjegyzem, ez összesen pár ezer menekültet jelentett volna Magyarország számára.

Emellett továbbá azért sem szavaztam a nemre, mert a kormány most már szinte nyíltan elismerte, hogy saját legitimitását szeretné alátámasztani csupán ezzel a szavazással. Tehát ez egy spontán gerilla marketing, amivel megerősítjük a kedves Viktort abban, hogy amit csinál azt a nép akarta így. Hát lófaszt. Ha folyamatosan minden reggel megkérdezném tőled, hogy szeretnéd-e hogy egy kéményseprő beleszarjon a cipődbe, egy bizonyos idő után valószínűleg utálnád a kéményseprőket. Pedig sose találkoztál egyel sem. És nem is akar beleszarni a cipődbe. Na ezért nem szavaztam nemmel.

Az igen szavazat létjogosultsága szinte ugyanakkora baromság, mint az ellenkező válaszé. Miért akarná bárki, hogy “erőszakkal” iderakjanak olyan embereket, akik lehet nem is akarnak idejönni. Persze, hogy senki nem akar ilyet. De megismétlem: ilyenről szó sem volt! Zárójelben: az “ide jönni” jelen esetben Magyarországot jelöli, tudniillik a menekültek vágya nem épp kis hazánk, hanem valamelyik nyugati EU tagállam.

Azt a tényt, hogy sok terrorcselekményben részt vállaló elkövető valóban a menekültek tömegével érkezett az Unió területére kár lenne letagadni. De ez nem a menekültek hibája. És nem is az EU hibája. Ez csakis Angela Merkel hibája, mert felelőtlen, európai vezetőhöz méltatlan meggondolatlansággal (és önzőséggel) ország-világ előtt kijelentette, hogy Németország tárt karokkal vár mindenkit. Csakhogy Németország az EU közepén van, a teleportálást meg még nem találták fel, ezért ez a kijelentés anélkül, hogy egyeztetett volna az útba eső államokkal, felér egy önkéntes lemondással (amit nem tett meg természetesen). Ez a nyilatkozat katalizátorként hatott és megindultak felénk, nem csak Szíriából, hanem minden olyan országból, ahol szarabb életkörülmények vannak mint az EUban, mert rájöttek, hogy ez most egy nagy lehetőség. És ez okozta azt, hogy az EU határán elhelyezkedő országoknak nem volt kapacitásuk mindenkit ellenőrizni és beszivároghattak olyanok is akik valójában nem is háborús övezetből jöttek (azaz nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók), illetve rosszabb esetben terroristák.

merkel unió népszavazás kvóta menekültek

Most, hogy már kialakult a helyzet az Unió kénytelen valamit kezdeni vele, a további ellenőrizetlen bevándorlás megfékezésére hozták a kvóta törvényt. Azonban mivel a kelet-európai országok egy része vadul ellenezte a dolgot, így végül nem érvényesítették. Azaz, még ha lett volna értelme is a népszavazásban feltett kérdésnek, most már akkor sem lenne. Viszont cserébe elköltöttünk rá 10 milliárd forintot, amit akár arra is költhettünk volna, hogy flottul menjen a határellenőrzés (és a regisztráció), vagy ha a menekült kérdéstől függetlenül vizsgálódunk, akkor szerintem az egészségügy is eleresztett volna egy apróbb megkönnyebbült sóhajt ennek az összegnek a láttán. Sebaj, legalább sok, belül folyamatosan mérges ember kapott egy lehetőséget, hogy a mai nap ne a Mónika show-t bámulja, hanem kimenjen a friss levegőre és elsétáljon a szavazókörökig. Az is valami…

Szólj hozzá!