A könyvek és a fali aljzat kapcsolatáról

Szóval az egész úgy kezdődött, hogy elmentem vérvételre szombaton és visszafelé, ha már pont a Mamutban voltam benéztem az Alexandrába. Itt épp hatalmas akciók zajlottak és a bennem rejlő női vásárlóösztön egyből kimutatta a foga fehérjét: “500 Ft-ért akkor is megveszem, ha sose lapozok bele”. Haza is tértem három új szerzeménnyel és nagyon örültem magamnak, hogy lesz mit olvasnom a következő egy hónapra.

könyv vásár olcsó alexandra kutya akció női vásárlóösztön

Amikor megpróbáltam valahogy elhelyezni őket, konstatáltam, hogy már így is legalább 30 könyv van vízszintesen benyomva a többi fölé – lévén nincs már több polcom. Mivel nemrégiben költözött be újdonsült lakótársam a korábban hálószobaként hasznosított helységbe, amúgy is logisztikai problémákkal küszködtem, tehát adta magát a helyzet, hogy optimalizálni kellene a nappali tárolókapacitását. Soooo…IKEA time!

Mivel a Caddy pont nem fér be az IKEA mélygarázsába, mozgósítottam a kapcsolati hálózatomat és Dave barátommal elnavigáltunk a nagy kék áruházba. Kallax, Lapvikken, Dröna…juhú, minden megvan. Ja nem, zsanér nem volt a kis szekrényem ajtajához, sebaj. Nem arról vagyok híres, hogy ha valamit a fejembe vettem akkor nyugodtan üldögélve kivárom míg könnyen megoldható lesz, azaz nem fogok péntekig várni, míg megérkezik az új szállítmány kivetőpánt az Örs vezér téri áruházba, úgyhogy tegnap még volt egy köröm Budaörsre is. Ha már ott voltam, vettem tálakat, kiskanalat, teatojást és pot-pourrit, hogy ha nagyon megizzadnék a szerelésben ne legyen (annyira) büdös a szobába. Megjegyzem ez a színes szárított lócitrom annyi illatot sem ad, mint egy csokor frissen szedett műanyag rózsa. De legalább szép. (Nem).

Optimista gondolkodásmóddal úgy számoltam, hogy ha hétkor elkezdem a bútorszerelési műveletet, akkor a szoba átrendezésével és utána rendberakásával együtt is tízre végzek. Nem tudom, ki találta fel az optimizmust, de az biztos, hogy a realitással és a nem várt tényezőkkel nem volt tisztában még fogalmi szinten sem. Nem várt tényező például, hogy Ricsi erős, ellenben nem okos. Történt ugyanis, hogy az egyik polcos szekrényt be akartam rakni az erkély ajtó mellé, de ehhez arrébb kellett tolni a TV állványt, aminek az alja rogyásig van könyvekkel. Éppen ezért, nem lepődtem meg, hogy nehéz volt. Azon már annál inkább, hogy azért volt nehéz, mert a másik oldalán a sarka beakadt a fali aljzatba, amit szépen ki is téptem a helyéről. Ez még mindig nem lett volna olyan hatalmas probléma: kismegszakító lekapcsol, kis csavarhúzókészlet elővesz, fejlámpa felvesz, konnektor szerelési műveletet megkezd. Szépen vissza is feszítettem a szerelő nyílásba az alzat szerkezetét, azonban amikor a burkolatot szerettem volna visszacsavarni, az már olyan réginek bizonyult, hogy a fém csavar egyszerűen kettétörte az egészet…

grumpy cat ideges macska

Mindezek után megkértem mostohafatert, hogy gyorsan dobjuk össze ketten a nagy szekrényt, ketten azért mégis gyorsabb és akkor talán még éjfél előtt lefeküdhetek majd aludni. Ezzel meg is lettünk, nagyjából elpakoltam a maradványokat a szoba közepéről és nyugovóra tértem. Reggel aztán persze Murphy tovább tekergette virtuálisan lelkem mellbimbóját…a Caddy jobb első gumija tökre le volt eresztve. Na akkor álljunk neki életem második kerékcseréjének. Igen ám, de hol a pótkerék? Kis telefonos segítséggel megtaláltam az alvázhoz csavarozva, két alig 10 centiméteres kerékcsavarral…ami teljes hosszában be volt rozsdásodva. Reggeli tornának nem volt rossz, de azért kihagytam volna a farmerban aszfalton térdelve “evezést”.

kerékcsere defekt gumi autószerelés

Végül fél kilencre sikerült is beérnem és elvinni a kereket egy gumishoz. Szóval mi a tanulság? Ha akciós könyveket vásároltok könnyen villanyszerelés és kerékcsere lehet a vége. És óvatosan a tömegnövelővel, mert a túl sok izom csökkenti a gondolkodásra való motivációt. Éljen a kispéntek, kellemes csütörtököt mindenkinek….

Szólj hozzá!