Botrány: a vállalatok dihidrogén-monoxiddal mérgezik az élelmiszereket

Éveken keresztül próbálták eltitkolni, de most lehull a lepel az egyik legjobban jövedelmező adalékanyagról. Csaknem minden élelmiszerben megtalálható és mindenki naponta több ezer grammnyit fogyaszt belőle anélkül, hogy tudomása lenne róla. Ez nem más mint a dihidrogén-monoxid! Hihetetlen!

Színtelen, szagtalan folyadék, számos egyéb – az iparban hasznosított – anyag oldószere. Nagyon egyszerű vegyületről, hiszen csak két atomból épül fel. V alakba rendeződött molekulája, így néz ki:

dihidrogenmonoxid

Jól látható, hogy nagyon agresszív vegyületről van szó. Bizonyos kezeletlen fémfelületekre öntve például korrózióhoz vezet, mégis el akarják titkolni előlünk, hogy kimutatható mennyiséget tartalmaz belőle az összes pékáru, a gyümölcslevek, de még a biogazdálkodásban termesztett zöldségek és gyümölcsök is.

dihgidrogenmonoxid_termekek

Köztudott, hogy a dihidrogén-monoxid kifejezetten addiktív, könnyű hozzászokni és súlyos elvonási tüneteket okoz: Először sötét és egyre kisebb mennyiségű vizelet, száraz bőr, fáradékonyság jelentkezik. Pár nap után akár szédülés, veseelégtelenség, fejfájás, végül egyes szervek leállása. Szép lassan gyerekkorunktól fogva szoktattak hozzá! Egy két-decis Kubu üdítőben több van belőle mint 30 adag exctasy-ban. A legfelháborítóbb az egészben, hogy nem csupán az élelmiszerekbe, hanem a környezetbe is hatalmas mennyiségeket pumpálnak. Egyes vállalatok naponta több ezer köbméternyi dihidrogén-monoxidot engednek a folyókba, tavakba. Ezzel az a legnagyobb probléma, hogy a dihidrogén-monoxid soha nem bomlik le!

Korábban az USA-ban fogvatartottak kínzására is használták nagy mennyiségben, amíg Obama 2009-ben be nem tiltotta az ilyen jellegű vallatásokat. Azonban valahogy az Amerikai Élelmezésügyi Bizottság minden további nélkül engedélyezi az élelmiszerekben való felhasználását. Nem érdekes?

Szólaljunk fel a tehát a dihidrogén-monoxid szennyezés ellen és követeljük az élelmiszer adalékanyagként való használatának betiltását. Ha te is egyetértesz, kattints ide és írd alá a petíciót!

Szólj hozzá!