A menekültek nem dolgoznak és elveszik a munkát!

1956 november 4.-ét követően 180.000 ember hagyta el Magyarországot Ausztria és kisebbrészt Jugoszlávia irányába. A győztes hatalmak megszállása alól alig egy évvel korábban felszabadult és szuverenitását visszanyerő Ausztria magyar menekültek tízezreit segítette. Nagy többségük nemzetközi segélyakció keretében harmadik országban telepedett le és talált új otthonra. Ausztria azonban mintegy 10.000 menekültet végleg befogadott.

Az alábbi idézet a Két hazában… – 56-os magyar menekültek Ausztriában című dokumentum film leírásában szerepel. 1956-ban nyugati szomszédaink – tudva azt, hogy milyen szörnyű tud lenni egy (polgár)háború – segítő jobbot nyújtottak és szeretettel befogadták a szörnyűségek elől menekülő tömegeket. Most, 2015-ben, a magyar emberek olvasván a nagy kék plakátokon szereplő propaganda üzeneteket, a háborúról mit sem tudva, egész kis gyűlölködő hadjáratot folytatnak az országba bejutott, hajléktalan, nincstelen tömegeknek. Miért van ez? Van indoka, és nem feltétlenül csak a kormány negatív hadjárata.

ISIS

Islamic State of Iraq and Syria, azaz Iraki és Szíriai Iszlám Állam. Ez kérem-szépen nem egy valódi állam. Ez egy terrorszervezet. Az ilyeneket nem nagyon érdeklik olyan nemzetközi egyezmények, mint a Genfi vagy a Hágai. Azaz nem beszélhetünk hagyományos értelemben vett háborúról, nincsenek egymással szemben álló érdekek, felek, nincsenek tárgyalási feltételek. Egyetlen céljuk a világ megfélemlítése által hatalmat gyakorolni. Aztán ott van még Aszad, akinek a családja az elmúlt évtizedek diktátori rendszerét köszönheti az ország. Meg ott vannak a kurdok akik meg függetlenséget akarnak. Ja meg az elégedetlen tömeg, akik meg polgárháborúsdit játszanak. Többek között ez elől menekülnek azok az emberek akik most a Keleti Pályaudvar előtt a Baross téren rendeznek tömegpikniket. De koncentráljunk most az ISIS-re.
Félreértés ne essék én nagyon sajnálom azokat akik valóban keresztül mentek a háború szörnyűségein és elvesztették mindenüket, de, mi a biztosíték arra, hogy a nagy menekült áradat biztos oltalmában egy-egy (sok?) ISIS tag is beszivárog az EU területére szép lassan és amikor már megfelelő sűrűségben vannak jelen fegyvereket szereznek és bumm, így lett a chocapic. Ne legyünk naivak, nem olyan nehéz fegyverhez jutni mint az egyesek gondolják. Főleg hogy, mindegyik menekültnél ott az okostelefon mobilnettel…

És itt jön a fő kérdésem, amit a legkevésbé sem értek: ha valaki menekül és az életét próbálja helyrerakni, az miért nem hajlandó a törvényes keretek között tenni ezt? Ha azt mondjuk, hogy gyere bejöhetsz, de cserébe adjál ujjlenyomatot, akkor igenis tessék ujjlenyomatot adni. Mert számomra nem az a probléma, hogy jönnek a menekültek és jaj iszlám közösséggé változtatják európát. Ez baromira nem érdekel, meg nem is hiszem, hogy ez olyan egyszerű lenne. Nem! Megpróbálom egy egyszerű (megtörtént) példával megmagyarázni mi is a problémám:

Mentem hazafelé autóval az Árpád úton egyik nap, viszonylag fokozott forgalmi viszonyok között (=sok ótó volt körülöttem, elöttem, mögöttem). A Rózsa utca és az Erzsébet utca között félúton voltam, amikor látom, hogy egy mankós ember áll a záróvonalon és várja, hogy átmehessen. Egy 2×2 sávos útról beszélünk és mindkét irányba körülbelül 200 m-re van lámpás zebra. Az előttem lévő suzukis nőci nagy igyekezettel lefékezett (miközben előtte 200-mre lévő említett kereszteződésben nekünk épp zöld volt a lámpa és még át is érhettünk volna), és feltartotta az Árpád út teljes forgalmát, hogy átengedje szerencsétlent. Ez a nő jelképezi azokat, akik minden egyéb információ és feltétel nélkül minden menekültben a szenvedő felet látják. A mankós csávó meg a menekült aki nem hajlandó a törvényi kereteket betartva belépni az EU területére. Persze baromira sajnálom, hogy mankóval jár, de ott a zebra amin át tud menni, így csak saját magát hozza kellemetlen helyzetbe. A nő meg káoszt okoz azzal, hogy asszisztál egy egyébként szabályellenes tevékenységhez pusztán azért mert sajnálja. Az empátia szép dolog, de nem véletlen vannak szabályok.

Tehát! Van egy nagy halom emberünk akik kopogtatnak az ajtónkon, fogalmunk sincs kik azok (mert nincs náluk semmilyen igazolvány), akár gyilkosok is lehetnek, de engedjük szépen be őket és még véletlenül se próbáljunk valami azonosítást rájuk erőltetni, mert akkor mekkora gecik vagyunk, inkább hagyjuk hadd csámborogjanak ellenőrizetlenül kényükre kedvükre amerre akarnak.

És itt jön a másik csavar: a beáramló tömegek legnagyobb része még csak nem is közel-keleti. Hanem albán, boszniai. Aki meg közel-keleti, annak is csak egy része szír vagy afgán. És itt csúszik el a “menekültellenesek” és a “liberálisok” érvrendszere, hogy elbeszélnek egymás mellett. Amikor gazdasági bevándorlóról beszélünk, akkor azzal nem a menekült szóra próbálunk egy politikailag ambivalensebb szinonimát ráhúzni, hanem azokra az emberekre gondolunk, akik baromira nem a háború elől menekülnek, mert az országukban nincs háború.

A kerítés nem feltétlenül megoldás, de valahogy meg kellett állítani az áradatot, hogy ellenőrizhető legyen. Persze most sem az, mert a környező államok meg fallabdát játszanak szerencsétlenekkel, ami meg már megint érdekes kérdéseket vet fel (például, hogy Horvátország közölte, hogy ő neki esze ágában sincs regisztrálni őket vagy befogadni, húzzanak innen el tovább). Amerikában a déli határon végig kerítés van, meg aknamező, meg éles lőfegyverrel felfegyverzett katonák. Ők megvédhetik a határaikat ilyen formán, de ha mi akarjuk akkora mekkora gecik vagyunk. Aki így gondolja, mondjon jobb megoldást arra, hogy ellenőrizni lehessen azokat akik be akarnak jönni….

Tudom, hogy ez a kis bejegyzésem valójában egy csepp a tengerben, mert a teljes internetes világháló ezzel van épp elfoglalva, de úgy éreztem csak azért is le kell írnom amit gondolok…..

Szólj hozzá!