Agykontroll

Ha azt mondom, hogy Agykontroll, akkor sok embernek valamilyen ezoterikus, mágikus szemfényvesztés jut eszébe, egy másik adagnak pedig semmi, mert még sosem hallott róla, rajtuk kívül a többiek meg mind voltak már tanfolyamon, vagy tervezik, hogy mennek. Én alapvetően eléggé szkeptikus és materialista gondolkodásból nőttem ki magam gyerekkoromból, így a környezetemnek és a saját életemnek is nehéz dolga volt meggyőzni olyan jelenségekről és – most már kimondhatom – igazságokról, amelyekről őszintén állítottam (hiszen ezt tanították az iskolában), hogy hülyeség. Aztán persze először a saját családomban néztem végig, hogyan bukik el sok területen az orvostudomány és a természetgyógyász módszerek eredményére, hogyan állítja, hogy spontán gyógyulás, majd szembe találtam magam olyan fizikai tézisekkel, amelyek miértjére a tudomány hivatalos állása az, hogy “fingom sincs”. Évekkel ezelőtt, még ezen események hatására fogalmazódott meg bennem (nem kis szerénytelenséggel), az egyik kedvenc idézetem saját magamtól: “A valóság talán nem fér el az általunk ismert fizika korlátai között”.

Egy külön bekezdésben szeretném hangsúlyozni, hogy továbbra is úgy gondolom, hogy az internetről orrba szájba ömlő ezoterikus maszlagnak csak egy kis szelete ami valóban elfogadható és érdemes vele foglalkozni, a többi csupán az emberek orvosokból való kiábrándultságát próbálja meglovagolni. Próbálja? Hát meg is teszi és sokan ezek alapján ítélik meg azt a szót hogy ezotéria, vagy hogy természetgyógyászat, de erre egy teljes bejegyzést is elpazarolhatnék. A lényeg, hogy az orvostudomány nem akar senkit kizsákmányolni és tessék megbízni benne, mellette nyugodtan lehet komplementerként alkalmazni mindenféle alternatív gyógymódokat. Na, ki veszi észre az elrejtett ideológiai paradoxont?

Már évek óta foglalkozom – nem túl aktívan sajnos – meditációval, így az hogy félig alvó állapotban, csorgó nyállal ücsörgök hangulatvilágításban a földön katatón merevséggel, az nem egy kimondottan új élmény számomra. Nagyjából tisztában voltam vele, hogy az Agykontroll nagyrészt arról szól, hogy a saját gondolkodásunk tudatod irányításával, miképp tudjuk megváltoztatni saját fizikai valónkat…mindezt relaxáció segítségével. Eddig ez rendben is van, a hipnózist is teljes mértékben elismeri a mai orvostudomány, összetett allergiával rendelkező embereknél eredményesen használták a hipnózist érzéstelenítésre, például fogászati beavatkozások alkalmával. Én viszont nagyon beképzelt és öntelt vagyok és úgy gondoltam, hogy hát nekem megvan az összes agykontrollos anyag a gépemen és egy részét meg is hallgattam, nem tudnak újat mondani, minek fizessek ki egy kisebb vagyont. Arról nem is beszélve, hogy két teljes hétvégémet pazaroljam el.

Végül aztán 2 évnyi kitartó unszolásra beadtam a derekam és most áprilisban jelentkeztem a Domján Gábor által tartott tanfolyamra. Hát ha van különbség a maszturbálás nélkül folytatott pornónézés és a fülledten erotikus testnedvektől sikamlós egész estét betöltő szenvedélyes szeretkezés között, akkor valami ilyesmivel tudnám jellemezni a letöltött hang és szöveganyag kontrasztját az előadáson átélt tapasztalatokhoz viszonyítva. Nem fogok semmi konkrétumot megosztani itt leírva, mert nem szeretném ha bárki az én szubjektív élményemből, vagy esetleg hibásan átadott érzelmeimen keresztül ítélne meg tévesen bármit. Úgyhogy, erre ne is számítson aki idáig elolvasta annak reményében, hogy majd megspórolja a részvételt. Nagy vonalakban azért vázolom, hogyan is nézett ki ez az egész, és hogy én mint résztvevő milyen érzésekkel gazdagodtam a végére.

Az egész úgy kezdődött, hogy jó kétszázan (!) bezsúfolódtunk egy előadó terembe, majd megjelent Gábor és a megnyugtató hangján duruzsolni kezdett az agy működéséről, agyhullám fajtákról és remek történeteket mesélt, amivel el is telt egy fél nap…na mondom ezért fizettem én erre be. Aztán elkezdtünk rátérni a konkrét technikákra és gyakorlatokra ami már az elején kisebb sikerélményekkel motiválta a legtöbb résztvevőt (engem is). Itt persze abszolút megmagyarázható és az orvostudomány által is létező jelenségekről van szó, semmi hókusz-pókusz. Najó, hogy mondjak egy példát: fájdalom csillapítás mindenféle gyógyszer nélkül pár perc alatt. Én speciel pont úgy keltem aznap, hogy eléggé fájt a fejem, úgyhogy ez remekül kapóra jött és működött is. Nyilván egy komoly migrénes rohamnál nincs annyi agyi kapacitása az embernek, hogy azzal ilyen formán bármit kezdjen, de egy egyszerű kis fejfájást csodásan elmulasztottam.

Másnap még mindig maradtunk a racionalizmus talaján, de a demonstrációt az előadó végezte. Nem kis sikerrel. Memória fejlesztés területén olyan bemutatót tartott, hogy mindenkinek az első gondolata az volt (valaki ki is mondta hangosan): ezt én is meg akarom tanulni. Aztán persze nem tanultam meg, mert valójában a következő hétvége teljesen elfeledtette a materiális világgal összefüggő elhangzottakat. A második hétvégén ugyanis az intuícióval és annak fejlesztésével foglalkoztunk és teljes napot szántunk ennek begyakorlására és tesztelésére. Vasárnap délután üveges tekintettel meredtem a barna asztallapra némán percekig, miután a septiben kiválasztott párommal végigcsináltuk a gyakorlatokat…ez volt a fejemben: aztabüdöskurva. Így egybe.

agykontroll mindblow elképesztő blog

Persze félreértést ne tessék lelökni az asztalról (azaz ne essék)…még mindig szkeptikus vagyok, sőt az egész hétvégét úgy ültem végig, hogy közben kezemben volt a telefonom és bármilyen kutatási eredményre vagy kísérletre volt hivatkozás, már nyomtam is be a guglit: “haha persze majd biztos beveszem”.  De mindenesetre azért kaptam nem kevés olyan impulzust, ami minimum megkérdőjelezi sok mindenben a világnézetemet. És persze amit már eddig is tudtam: Amit nem tudnak bebizonyítani, az még nem biztos hogy nem úgy van (hiszen az ellenkezőjét sem tudják bebizonyítani). Csak ezt sok “tudós” nem ismeri el, azaz tagadja. Amit nem értünk, az kérem nincs! Ezt kicsit le kellene vetkőzni, mert aztán még a tudomány is arra a sorsra jut ami annak idején a vallásháborúkat elindította. Nem kell mindent készpénznek venni az interneten természetesen (engem sem, sőt engem főleg nem), de szemellenzősen mindent elutasítani, amit jelenleg úgymond “tudományosan” nem tudunk megmagyarázni, az nagy butaság. Szerintem. Szóval mindenki szűrje meg az őt érő információ halmazt és döntsön okosan! Tomi kristály….

Aki pedig bővebben akar olvasni az agykontrollról, a hivatalos oldalukon megteheti: ITT.

One thought on “Agykontroll

Szólj hozzá!