#YOLO – Éjszakai túra

Mivel hivatalosan is bekerült a szótárakba a “yolo” szó, itt az ideje hogy valami hasznát is vegyük és átültessük a mindennapi élet cselekményeibe. Így történt, hogy tegnap délután rám írt Laci barátom, hogy megyek-e az esti túrára? Én egy 2 kötőjel 3 másodperces stratégiai szünetet követően természetesen rávágtam, hogy YOLO….menjünk!

Yolo (You Only Live Once) = kb. Egyszer élünk

Egész pontosan a Gyermekvasút Nyomában elnevezésű éjszakai teljesítménytúrára gondolt itt emberünk, amelynek hivatalos adatai szerint 21,7 km a távja 890 m szintemelkedéssel. Mindezt éjszaka, tök sötétben. Nagyon röviden összegezve: bármikor kapható vagyok még egy ilyenre, marha jó volt. Hárman vágtunk neki kicsivel este nyolc után az útnak – két László és jómagam. Mivel a mellékelt itiner 6 sűrűn teleírt oldalt tömörített magában, gondolkodás nélkül nem olvastuk el és elindultunk…ez hiba volt. Az első ellenőrzőponton jelezték, hogy a nulladik ellenőrző pontot kihagytuk. Ez jelezném 100 méterre volt a rajt-tól, ahol egyébként szintén kaptunk pecsétet. Részlet kérdés, megtoldottuk egy laza 2 km-el a távot már a legelején ennek köszönhetően.

térkép budapest éjszakai túra normafán

Így a végére 890 helyett 1055 m szintet másztunk és kicsivel több mint 23 km-t tettünk meg. Mire Normafára értünk, már a többi túrázó legalább fele elgondolkodott azon, hogy Mark Wahlberg vajon tényleg Dj Marky Mark volt-e. És el kell hogy áruljam: nem. Nem volt DJ, hanem egy rapper volt Marky Mark néven (DJ nélkül). Ez egy nagyon fontos információ! Mint ahogy az is, hogy az Összeesküvés elméletben nem Gene Hackman alakítja a főgonoszt, hanem Xavier professzor – aki egyébként Patrick Stewart.

Féltávnál a Szépjuhászné büfében hideg sör várt minket – én megmentettem társaimat attól, hogy Kőbányait igyanak és meghívtam őket egy Staropramen-re…há nehogymá! Majd leöblítettük egy jó Coca Cola-val….éljen a paleo. Közben láttunk rókát is, amint nagyon figyelte a sínek másik oldaláról mi a szar ez a nagy mozgolódás az éjszaka közepén. Tök aranyos állat amúgy, úgy szurikátázott a bozótban mint valami rendőrőrs.

Mire beértünk a végállomásra azért alaposan éreztem a lábamat, de hála a rendszeres nyújtásnak, erősítésnek és az Arthroxon tablettának, nem volt különösebb bajom a térdemmel. Úgyhogy örömbódottá’. Már keressük a következő éjszakai megmérettetést :)

Szólj hozzá!