Túrával a térdfájás ellen

Másodszor kezdek neki eme bejegyzés megírásának, mert a technika Luciferje rohadtul ki akar babrálni velem, de én nem hagyom magam. Szóval azt kezdtem el (vagy inkább fejeztem be, csak közben az egész elveszett) írni, hogy múlt héten egyéni edzésre adtam a fejem és gondoltam ha már nincs semmi épkézláb teljesítménytúra kiírva a közelben, akkor majd csinálok magamnak a Pilisben. Na most így 12 km után a térdem porcállománya közölte, hogy nekem aztán a kurva anyámat, úgyhogy gépjárműves segítséget kellett igénybe vennem a rajtpozícióba való visszatéréshez. Nyilván azért ez nem érintett annyira pozitívan, de eldöntöttem, hogy nem adom fel (míg egy darabban látsz…). Egy kedves hölgy ismerősöm javasolta a Scitec Nutrition egyik kipróbált termékét az Arthroxon Pro-t. Hát gyorsan be is szereztem és elkezdtem szedni, hogy adjunk egy pofont a porckopásnak, meg nyilván kerestem gyógytorna gyakorlatokat térdízületre és azokat is kitartóan csinálom. Megjegyzés: elképesztő mértékben kötött a vádlim. Olyan fájdalmaim vannak amikor azt nyújtom, hogy beszarok. Tipikusan az az érzés mint mikor a nyuszika kérdezni a medvét, hogy mi a jó fenét csinál, miért ütlegeli a saját hímtagját egy fahusánggal. Aki nem ismerné a viccet: a medve veri a f***át. És mikor jó neki? Amikor abbahagyja. Off-topic bezárva.

Szóval úgy döntöttem, hogy mivel hatalmas várakozásokkal vagyok oda meg vissza, a csodatablettát illetően, le kell tesztelnem hamarjában. Tudniillik ez a kis pirula tartalmaz tojáshéj membránt, ami már 1-2 hét után hat az ízületekben és jó lesz nekem. Hát mivel lehetne jobban letesztelni, mint egy újabb túrával/futással. Ki is néztem egy szép útvonalat a Börzsönyben, pont csak akkorát, hogy a kocsihoz még biztosan vissza érjek, de azért egy hangyányit több legyen mint legutóbb.

börzsöny itiner túraterv térkép

Start: Zebegény

Cél: Zebegény

Táv: 14,9 km

Szint: 488 m

Szintidő: 2 óra 

Persze lehet, hogy nyomorék leszek megint a végére, de nem érdekel. Egyébként a hétvégén voltunk Zsoltiékkal bográcsolni a Dömör-kapunál és olyan marhapörköltet főztünk, hogy a saját ujjat megnyalná az a marha ami benne volt…ha lenne ujja…és nem lenne halott. Ha olvassátok skacok no offense, de mindig jókat derülök, amikor az úgymond városi gyerekek szembe találkoznak a természettel. Nem arra gondolok, hogy valaki végig az orrát fújta mert allergiás volt, mert az tényleg szar, hanem a különböző élőlényekkel való interakciókra :D Itthon azért nem sok minden van ami komolyan képes lenne bántani. Egy-két pók (pókoktól én is félek, ez van), meg van néhány (nagyon kevés) mérgesebb fajta kígyó is itthon. De ennyi. Rovarok közül a legveszedelmesebb a lódarázs, de a alapjáraton az sem bánt. Csak ha égve felejted éjszaka a kocsid belső világítását az erdő közepén és nyitott ablakkal otthagyod a réten egy órára. Az kellemetlen. Meg ugye a farkasok és a fekete medvék a Zselicben, akik szarvasnak álcázzák magukat.

Egyébként szépen fejlődnek a paradicsomok az erkélyemen, amiket én magam ültettem magról. Már van virágjuk meg minden. Olyan büszke vagyok magamra. Megyek is meglocsolom őket. Szevasztok…

Szólj hozzá!