Pancsi a Haloban

Az igazat megvallva már elég régóta megfogalmazódott bennem az a kényszer, hogy törzsgyökeres újpestiként – és mivel már többedszerre is kipróbáltam – közzé tegyem itt élménybeszámolómat a ropogósan új Újpesti Uszodáról. Még január vége felé esett meg, hogy tök véletlenül odatévedtem a Halassy Olivér Uszoda honlapjára, és meglepve – sőt megrökönyödve – konstatáltam, hogy ez az intézmény már nagyon is be van fejezve és 3 hónapja teljes gőzzel üzemel. Na hát a kukacom sem fog akkor innentől kezdve a tizenhatodik kerületig (Szentmihályi Uszoda) utazni egy kis pancsiért, főleg hogy újpestiként még kedvezményt is kapok.

Az első benyomásokat már röviden összeszedtem akkor Facebookon, de nyilván nem tudom megállni, hogy itt is fényezzem kicsit kerületünk új büszkeségét. Ám mielőtt a pozitívumokra térnék, hadd mondjam el azt néhány ellenérzést, ami még anno megfogalmazódott bennem, amikor még kész sem volt az épület. Most nem találtam meg a cikket, de még amikor tervben volt csak az építkezés, olvastam olyat, hogy az Újpest FC szeretett volna beszállni a dologba és egy “normális” 50 méteres medencével felszerelt verseny uszodát létrehozni. Ezt azonban az önkormányzat megvétózta, mondván akkor nem a kerületé lesz a létesítmény, hanem félig meddig a sportegyesületé. Véleményem szerint pont mindegy kié, de lett volna egy nagyobb medence, amiben akkor sincs tömegnyomor, ha épp mindenkire egyszerre jön rá a csobbanhatnék – mint például tegnap. Zárójel bezárva. Ezen kívül tényleg csak apróságok jutottak eszembe, amit én másképp csináltam volna. És az sem biztos egyébként, hogy ez az információ valós alapokon nyugszik.

De! Amikor először megközelítettem az objektumot meglepően kicsinek tűnt (legalábbis a Szentmihályi-hoz képest, amiben pont ugyanekkora és ugyanennyi medence van). Hamar kiderült a turpisság: egyrészt az egész három szintes (van egy alagsor is), másrészt az “előszobának” nem hagytak túl sok helyet. Na ez az egyik ami picit zavart, ugyanis egy szűk folyosó áll rendelkezésre ahhoz, hogy aki akar bámészkodni az nézhesse a porontyát ahogy pancsol, másrészt aki be akar menni az megvegye a jegyét és átkeljen a beléptető kapun, meg még mindenki másnak aki mondjuk masszázsra, wellnessre vár, vagy épp csak dumálni jött. Ráadásul beléptető kapu is egyetlen egy van, amin egyesével lehet be- VAGY kimenni. Tehát ha pont akkor érkezem, amikor épp özönlik ki az előző oktatásról a csoport, akkor szépen végig várom amíg mindenki sorban lepittyenti az óráját és a kapu kiengedi. De már megint teleírtam egy bekezdést negatív dolgokkal. Megígérem, hogy itt a vége.

Az épület nagyon szép és igényes a kialakítása. Nem utolsó sorban sikerült végre egy uszodának a padlóját olyan burkolattal beborítani, ami nem csúszik ha vizes: ezúton köszönöm a kivitelezőnek, hogy végre valahára ez is eszébe jutott valakinek és nem tükörre csiszolt greslappal borítja a medenceteret. A padló egyébként is kellemesen langyos, gyanítom a fűtés így van megoldva, bár ennek nem néztem utána. Azt viszont tudom, hogy geotermikus hőszivattyú szolgáltatja a meleg vizet, ami egyre elterjedtebb az ilyen beruházásoknál, bár egy uszoda meleg víz igényének kielégítésére azért elég költséges lehetett a kivitelezése. A medence szabvány 25-ös, 6 sávval, amiből 2 mindig foglalt az úszó iskolának (legalábbis amikor én járok akkor biztos). Kis szubjektív pozitívum, hogy a víz – annak ellenére hogy 26 fokosnak van kiírva – melegebbnek tűnik nekem mint más uszodákban. Pont annyival csak, hogy ne ugorjon össze az ánuszom egyből a hidegtől amikor belecsobbanok. Mondjuk én viszonylag fázós vagyok, szóval lehet ez csak nekem pozitívum.

A wellness részleg elbújt a pincébe, de cserébe egy sokkal tágasabb és jobb helyet kaptunk itt, mint ami a Szentmihályiban van. Azért hasonlítgatom egyébként folyton őket, mert ezek az uszodák nagyjából ilyen futószalagon készülnek, általában majdnem tök egyformák. De ez most itt annyira nem igaz szerencsére. A pezsgőfürdő nem csak egy sima jacuzzi, hanem egy kimondottan nagy medence, ahol bizonyos időközönként váltakozik a pezsgőfürdő meg a különböző hidromasszázsok. A falból néha-néha meginduló vízesésről nem is beszélve. Közben lehet tévézni (általában a Sport1 megy) két egész nagy LCD-nek köszönhetően, amelyeket a medencével szemben szereltek fel. Van masszázs szolgáltatás is (erre majd egy másik bejegyzésben még kitérek, volt egy érdekes élményem tegnap…nem, nem az), meg ugye egy nagy szauna. Ami félig meddig sókamra is mert a falak egy részét sótéglák borítják, amelyeket hátulról jó erős spot lámpákkal világítanak és egyben melegítik is.

Eddig általában egyébként péntek délután kb senki nem volt, tegnap meg is lepődtem, hogy úgy kellett kerülgetnem az embereket a medencében, a pezsgőfürdőben meg szabályos várólista alakult ki egy-egy jobb helyért. Mindent összegezve nagyon jó kis cucc lett ez a Halassy Uszoda, újpestiként az ára sem vészes (egyébként meg nem drágább mint bármelyik másik). Már alig várom hogy áprilisban bringával menjek majd pancsikolni…

One thought on “Pancsi a Haloban

  1. Tök egyforma a véleményünk. Még nekem, ami kicsit nem tetszik, hogy a parkoló, hogy úgy mondjam, nem nagy (ellenben kicsi), meg a másik, hogy az uszoda nem ad az oktatásra érkezőknek szekrényt, magyarul a drága szülő felmálházva gyermeke cuccaival és a saját cipőjével kíséri le a medencetérbe a kiskorút és adja át az oktatóknak, majd ugyanígy vágtat vissza és foglal helyet a lelátón (most már megoldották a csemetéket hesszölő, a luknyi méretű előtérben dekkoló szülők problémáját és be lehet ülni a “lelátónak” titulált erkélyre is). A harmadik pedig, hogy az oktatásra csemetéjüket kísérő szülőknek kísérő jegyet kell venni (ez most a legújabb), ami belépésenként 100 Ft, ami nem nagy összeg, de ha én pl. beviszem a gyereket, majd míg ő pacsál elugranék a közértbe, amikor visszatérek, hogy akkor kihalásszam csemetémet, újabb 100 Ft-ot fizetek konkrétan a semmire (mondjuk nem én, mert én ha lehet szintén úszok ezalatt az idő alatt ;)). De be kell mennem a gyerekkel lévén 5 éves, ergo egyedül nem tudja még érdemben lerendezni magát.

    Amúgy az uszoda igényes, a személyzet kedves, a wellness részleg is tuti és nagyon nagy piros pont jár a vezetésnek, hogy a Güttler-Ágh Úszósuli oktatásainak adnak otthon, mert nagyon szuperek.

Szólj hozzá!