Novellák, filmek, fesztiválok…

A húsvét szele meglengette az ihlet pókhálójának vészharangját aztán belém hasított a tettvágy mint Van Gogh borotvája a fülcimpába. Tehát itt vagyok és egyből egy hipermegaóriásihatalmas maratoni bejegyzéssel készültem, illetve itt amikor ezeket a sorokat írom amiket éppen most olvasol, még csak készülök. Persze amikor olvasod, akkor már elkészültem, de amikor még írtam akkor még nem. Egyfelől szeretném örömmel bejelenteni, hogy útjára indítottam kreatív agyféltekém sokszínű kivetülésének médiumát egy újabb weboldal formájában. Egyszer már volt egy ilyen gyenge próbálkozásom, most nem fog kudarcba fulladni ígérem. Szóval az oldalt még csak nem is a saját szerveremen hanem a blog.hu adta lehetőségeket kihasználva a http://koroselme.blog.hu/ címen éritek el. Vigyázat a valóságtól való bármilyen eltérés természetesen csak a véletlen művem. És egyébkéntis nem a részvétel hanem a fontos!

novellák

Folytatva gondolat patakom csordogáló érhálózatát rátérek mondandóm további állomásaira. Az első ilyen kis téma-cafat amit elétek vetek a nyár és azzal együtt is a fesztiválok témája. Mert hát közeledik a nyár bizony, még ha kint még csak hó van akkor is! Egyszer ugyebár biztos, hogy ismét tiszteletemet teszem a Börzsönystockon, ez el van döntve. De még még még kell valami. És akkor jött az isteni szikra: ma felkerült a világhálóra a Fishing on Orfű programja. Jó féle. Ott a helyem bizony (Szombaton Kiscsillag-Vadfruttik egymás után nagyszínpadon, kihagyhatatlan…de lesz ZPZ, Óriás, ITI, Subscribe, Brains, Alvin, Belga, Jazzékiel, Blind Myself, Pegazusok nem léteznek, Esti kornél….úristen nem lehetek egyszerre ennyi helyen, valaki csináljon egy klónt nekem). Szóval akkor már van augusztusra és júniusra fösztivál, karnövál….de mi lesz a júliussal? A Gödör kemping (ha lesz) valószínűleg megint augusztus végére esik (remélhetőleg nem keresztezi a Börzsönystockot), szóval nem ez a megoldás, de akkor vajon mi? Lehetne mondjuk a VOLT, az ugyebár július eleje, de én mindig bojkottáltam az ilyen “óriás” fesztiválokat. Drága, csillivili meg minden, de nem szimpatikus na. És meglett a megoldás: FEZEN. Jó igen igen, az sem épp pici fesztivál, de lesz Deep Purple koncert ráadásul azon a napon lesz még Fruttik, Blind Myself és Subscribe RATM tribute. 5000 Ft-ért a hülyének is megéri. Persze ott van még az East Fest is, de majd meglássuk.

Egészen az utolsó témáig érkeztünk, amiben az eddigiekhez hasonlóan kiemelten közérdekű, kimondottan rólam szóló információk lesznek olvashatóak. Tavaly is összeszedtem mik azok a filmek, amiket nagyon várok, hát idén sem lesz ez másképp, csak tán nem fűzök hozzájuk annyi fölösleges rizsát. Szóval íme a lista (címre kattintva trailer, hogy ne kelljen keresni):

 • Wolverine
  Marvel, képregény, X-men…csak jó lehet. Már jó ideje megszállotja vagyok az összes képregényfilmnek, főleg a Marvel adaptációknak. Így ez sem maradhat ki!
 • World War Z
  A következő kedvenc: zombik. Na nem ez a meleg zombi feeling (alias Twilight Zombie Edition), hanem ami véres, cafatos, és még a sztorija is jó. Ritka az ilyen, de ez jónak tűnik (Brad Pitt barátunk nem szokta szarhoz adni a nevét)
 • Oblivion
  Természetesen nem maradhatunk jó kis sci-fik nélkül sem (lesz idén belőle bőven szerencsére). A legjobban hype-olt talán pont az Oblivion. Elég jónak tűnik, bár van egy kis Wall-e utánérzésem a trailer elejét nézve.
 • Turbo
  Egyszerűen csak: LOL :D
 • Upside down
  Egészen abszurd feltételezés két bolygóról egymáshoz olyan közel, hogy “át lehet esni” egyikről a másikra. A gravitáció miatt a két bolygó összeolvadna. Mindegy, ettől még a sztori érdekes lehet, kíváncsi vagyok mit sütnek ki belőle.
 • Iron man 3
  Természetes hogy ez sem maradhat ki, az egyik legjobban várt film számomra idén. Még mindig a képregény adaptációkból és a Marvelhez társuló elfogultságomból kiindulva.

Egyenlőre ennyire futotta. Meglátjuk még a többi film aminek a trailere már felkerült a webre hogy fog teljesíteni. Van jó pár ismeretlen gyöngyszem ami érdemes lehet megtekintésre. Itt be is fejezem óriási mondandóm gépelését és zárszóként felhívnám mindenki figyelmét, hogy süt a nap, itt a tavasz!

Szólj hozzá!