Készülök a hóra

Az elmúlt pár napban rohamosan megnövekedett a blog Facebook oldalának lájkolása. Ennek örülök, de felfedeztem egy érdekességet és kíváncsi vagyok, vajon mi az oka. Az elmúlt egy hét új kedvelőinek 90%-a 10 és 16 év közötti. Ha közülük most olvassa valaki ezt a bejegyzést, írja már meg kommentben, hogy hogyan talált rá az oldalra, mert valószínűleg ugyanazon módon történt a dolog mindegyik esetben és kíváncsi vagyok mi csigázta fel ennyire a fejlődő korban lévő magyar ifjúságot.

A statisztikai célú bekiabálásnak ezennel vége. Karácsonyra kedves családomtól kaptam egy rakás Decathlon utalványt, mert kissé megfogyatkozott a túraruházatom (mindegyik darabja legalább 6 éves és már több a luk rajta mint az anyag). Tegnap septiben el is suhantam a kis kék áruházba, hogy egy részét elköltsem (egy másik részét meg tartalékolom a januári készletsöprésre). Muszáj voltam téli felszerelésből bevásárolni, mert most több havas, jeges túránk is lesz a Lizzard Outdoor-al és nem szeretnék túravezető létemre rossz példával elöl járni és végigdideregni az eseményeket. Természetesen jó előre kinéztem miket akarok megvásárolni. Javaslom másoknak is, hogy a példámat követve ne ragaszkodjon szigorúan az általa kiválasztott sport neve alatt felsorolt termékekhez, sokkal jobban jár. Én ezeket vettem:

aláöltözet

Wed’ze Simple Warm felső

Hol találod: síelés

Mi ez: aláöltözet

Véleményem: Nem teljesen testhez álló, de rugalmas és belül poláros anyagból készült elég meleg aláöltözet. Több színben is lehet kapni.

2490 Ft

 asset_25017298

Wed’ze Simple Warm nadrág

Hol találod: síelés

Mi ez: aláöltözet

Véleményem: Kicsit testhezállóbb mint a felső, sokkal jobb hőtartása van mint egy sima jégeralsónak és nagyon kényelmes. Ez csak feketében van.

2490 Ft

 400PX_asset_31149325

Quechua Forclaz 20 kesztyű

Hol találod: túrázás

Mi ez: mi lenne…kesztyű:)

Véleményem: Baromi jó meleg annak ellenére, hogy olyan vékony alig érezni. Rugalmas, felveszi a kézfej alakját. 

690 Ft

 zoom_400PX_asset_64095571

Quechua Forclaz 50 túrapolár

Hol találod: túrázás

Mi ez: meleg középső réteg (polár)

Véleményem: Eredetileg a Forclaz 500-as polárt akartam megvenni, ami végig cipzáros és nagyon melegnek van reklámozva, viszont több mint kétszer ennyibe kerül. Felpróbáltam mindkettőt és megállapítottam, hogy inkább ebből veszek kettőt (egy zöldet és egy feketét)

2990 Ft

 400PX_mediacom_378577188

Solognac Sibir 100 nadrág

Hol találod: vadászat

Mi ez: meleg téli nadrág

Véleményem: Vízálló, belül polár-béléses és jóval olcsóbb mint a hasonló kaliberű túranadrágok. Igaz nem kivehető a bélése és csak ez a libafos színű van belőle, de a célnak megfelel. 

9990 Ft

 400PX_mediacom_421934758

Quechua Arpenaz 400 kabát

Hol találod: túrázás

Mi ez: téli kabát

Véleményem: Nem túl vastag, de vízálló, kissé bélelt kényelmes kabát, van kapucnija és fenti két réteggel alatta bitang meleg.  

11990 Ft

Szólj hozzá!