Már megint ELMŰ

Az elmúlt pár nap eseményekkel dúsan telt, már ami a közműveket és az egyéb közszolgáltatókat illeti. Először egy telefontársaságnál volt apró bakiparádé, amit szerencsére sikerült megoldani, aztán péntek reggel az Erste Bank Magyarország gondoskodott a jókedvemről (kártyaletiltás 13500 forint – ja ok), majd délután jött az ELMŰ. Utóbbit kifejteném bővebben.

Még tavaly október környékén úgy döntöttem, hogy átíratom a nevemre a villanyórámat, mert úgy – mivel egyedül élek minimálbérből – jogosult vagyok egy pici kedvezményre (illetve voltam, most már megszüntették). Felhívtam az ügyfélszolgálatot annak rendje és módja szerint, hogy tuti minden meglegyen, elmondták mi kell – ok viszem. Befáradtam a Pólus Centerbe. Mondom a hölgyeménynek mi a szitu, adom a papírokat: hát ez nem lesz elég. Kezembe nyom még egy Jókai regény mennyiségű nyomtatványt, hogy ezt még azért úgy jó lenne ha kitölteném. Hazavittem, kitöltöttem, aláírtam, aláírattam, letanúztattam. Visszamegyek, minden szép és jó, egy hónap múlva küldik az új szerződést.

December környékén felhívtam őket, hogy sacc per kábé merre járhat az említett papír, mert még mindig Kerényi Krisztina névre kapom a számlákat. A vonal végén egy erotikusan csengő-búgó lyájka tájékoztat, hogy valami nem volt rendben, hiányzott papír és hogy azt pótolni kell. Hát akkor gondoltam a véreres kékerest…nem érdekel, így marad. Ezzel el is csitult a sztori egészen mostanáig. Ugyebár elektronikusan kapom a számláimat, hogy védjük a környezetet: szerda tájékán a következő fogad a díjneten:

elmű ügyfélszolgálat számlák

Hát mondom ez most nagyon szép, de akkor most fizetek, vagy megnyertem a lottót, vagy úgy mégis mi a helyzet ezzel? Nem nagyon érdekelt, úgy hagytam ahogy van, gondoltam majd javítják, ez tuti program hiba. Erre pénteken kinyitom a postaládámat és ott árválkodik benne két darab elműs boríték. A tartalma két teljesen megegyező dátumozású számla (két külön borítékba – retard?), az egyik 7800 Ft, a másik 21000 Ft. Ráadásul az én nevemre kiállítva. Hát mondom én ezt márpedig tuti nem fizetem, ki ennyi áramot egy fél év alatt fogyasztok, szóval elővettem ismét a telefont és tárcsáztam már fejből a 06-40-383838-at. Elregélem mi a problémám, hát a következő megoldásra jutottunk: Most írták át az órát a nevemre, de azzal a dátumozással és óra-állással, amivel októberben leadtam a papírokat. Tehát anyám nevére kiállítottak visszamenőleg egy nagy rakat sztornó számlát (ami fentebb látható) és ezt szépen visszautalják neki. Majd ugyanezt kiszámlázzák az én nevemre, amit én meg befizethetek (vissza az elműnek). Ráadásul amit kiküldtek két számla, már azt is lesztornózták, mert elrontották, szóval fogok még kapni két sztornó számlát is, de azzal sem kell foglalkoznom, majd küldenek még számlákat. Szerintem valami külön jutalékot kapnak a papírgyáraktól, vagy nem tudom. Fel kéne jelenteni őket hülyeségért és környezet szennyezésért….

One thought on “Már megint ELMŰ

Szólj hozzá!