Hosszú hétvége utáni filmmustra

A hosszú hétvégén eredetileg egy erdőben sátorozós, nyugis két napot terveztem, de mivel a kutyának nem sikerült beszerezni bolha/kullancsirtó nyakörvet vagy cseppet, így kimaradt. Nem is baj, mert így legalább ma például egész délelőtt vasalhattam, előtte meg mostam, mosogattam, takarítottam. Najó, azért nem vittem túlzásba természetesen, de lényegesen többet foglalkoztam ilyen kellemes dolgokkal mint eddig. Viszont a tömérdek szabadidőmet kihasználva beszereztem egy csomó filmet, természetesen legális forrásból.

underworld film hétvége mission impossible

Az első áldozatot egy kis borocska társaságában többed magammal tekintettük meg, ez pedig nem más mint a Variációk Szexre című film. Alapvetően egy művész vígjáték alkotásról lévén szó, én korábban elég nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem (ráadásul kanadai), de végül a címben rejlő marketing szöveg meggyőzött (Eredeti címe: Young People Fucking). Nem nehéz kitalálni tehát, hogy már nem először láttam most a filmet, és igen többedjére is ugyanolyan szórakoztató volt. Tulajdonképpen az egész egy szituációs komédia, a szó legeredetibb értelmében: Expár, házaspár, első randi, barátok, szobatársak. A téma pedig meglepő módon a szex. Egész egyszerűen lépésről lépésre végignézhetjük, hogy hogyan is zajlik ez, egy-egy teljesen eltérő szituációban és milyen humoros, néha esetleg drámai következmények és események alakulnak ki. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek, ez egy tipikusan olyan film, ami ugyanúgy elszórakoztatja a multiplexek látogatóit, mint a megrögzött művészfilm imádókat.

A következő préda az Underworld: Awakening, ami a sorozat legutolsó része volt, melyet egyedül ültem le megnézni, mégpedig olyan hangulattal, hogy “áhh mindenki fikázta, de most nincs más, jobb mint a semmi”. Hát lehet, hogy csak nagy műkedvelők kritikáit olvastam, mert a film úgy ahogy van tökéletesen olyan hangulatos, mint az előző három rész. Igaz negyedik epizód lévén, azért megkaptuk a kötelező fantasztikus, értelmetlen fokozását mindennek (óriás vérfarkas aki immunis az ezüstre, hibrid kislány aki lát az anyja szemével), de ez cseppet sem vett el a filmből. Rengeteg jól felépített akció, szépen kivitelezett CGI-k, szokásos kékes Underworld látványvilág. Véleményem szerint a Penge 3-at jobban elbaszták, mint ezt. Jó igaz, ott az első két rész kimondottan EPIC-re sikerült. Visszatérve a Kate Beckingsale-es mozira…még mindig eszméletlen jó segge van a csajnak latex nadrágban, amelyet egy-két jelenetben alaposan ki is hangsúlyoznak. Persze ez nem vinné el a filmet másfél órán keresztül, de dob rajta nem kicsit. Amúgy az én véleményem az, hogy egyre több filmben nagyon rámennek a 3D-be, és az erre kihegyezett jelenetekkel elveszik a helyet a normálisan kidolgozott sztoritól. Beleértve a lassításokat is. Ennyi. Minőségbarát vagyok, meg technika függő, de a 3D nem jön be. Sajnálom. És ami 3D-be lehet hogy jól néz ki, az a normál HD tévémen csak fölösleges időhúzás. Ja és még valami: Still a better lovestory than Twilight :)

Volt szerencsém egy másik negyedik részhez is, ez pedig nem más mint a Mission Impossible: Ghost Protocol. Hát ehhez a filmhez nem fogok különösebben hosszú kommentárt fűzni. Átlagos, egyszer nézős kémfilm. Bevallom őszintén nekem az előző három is ezt a szintet súrolta, nem estem hanyatt tőlük. És ebből kiindulva még nem vettem rá magam, hogy megnézzem akár bármelyik James Bond filmet, vagy esetleg a Bourne sorozatot. Egyik sem érdekel. Ugyanúgy ahogy a Keresztapa sem. A Forest Gump-ra is rávettek, hogy nézzem meg (az sem érdekelt), és elpazaroltam több mint két órát az életemből. Értettem a mondanivalóját, meg nagyon megható volt meg minden, de unalmas. Ugyanúgy ahogy a 127 óra is egy nagyon megrázó sztori, de nem akarom 1,5 órán keresztül azt nézni, ahogy egy szerencsétlen szenved egy sziklába szorulva. Az egyetlen ilyen felépítésű film ami tetszett (mármint ami ilyen kis helyen játszódott lineárisan), az a Fülke volt és nehezen hiszem, hogy azt szintet valaha is megüti egy hasonló film, mint amit ez.

Az utolsó, de nem a végső film amit éppen ma tekintettem meg az a Testcsere című amerikai vígjáték volt. Az alapötletet már egyszer feldolgozták, és láttam is a filmet, de nem emlékszem a címére. Ott egy pasi és egy csaj cserélt helyet. Ja meg persze ugyanez volt a Tökös csajban is. Mindenesetre elég jóra sikerült, nézhető kis mozi. Könnyed kikapcsolódásnak mindenképpen ajánlható vasárnap estékre. Ja és nem tudom nem megemlíteni, hogy Olivia Wilde lehet, hogy kontaktlencsét kapott, vagy feljavították szoftveresen, de House óta sokat kúszott felfelé a “rák-listán” :)

Szólj hozzá!