GT540 Optimus fővezér újraéled

Minden kedves LG Optimus GT540-et használó honfitársam, valamint azon egyének, akik bármilyen kis teljesítményű 2.1-es vagy régebbi Androidot futtató telefonkészüléket használnak: a megváltás közeledik. Tavaly ilyentájt vettem meg az LG szépen beharangozott, a Vodafone-nál jóárasított készülékét. Akkor az újdonság varázsa elvette a tisztánlátásomat és egy jó hónapig észre sem vettem a hibát a készüléknek. De aztán szépen lassan jött a feketeleves. A hívásfogadást többszöri kattintásra veszi csak fel, a szöveg gépelésénél a virtuális billentyűzet iszonyú pontatlan, a csengőhang valamiért előrször hangos egy pillanatig, majd tök halkról hirtelen elkezd megint emelkedni és nem lehet átállítani, néha-néha nem is az a csengőhang szólt amit beállítottam és az egész telefon ámblokk úgy tetű lassú volt ahogy kell.

Régóta szemezgettem egy leírással, amiben végigdarálják, hogy hogyan is kell az új Androidot feltolni erre a kis kütyüre, de mindig túl bonyolultnak és rizikósnak tűnt. Mostanra értem el arra a pontra, hogy vagy megcsinálom, vagy veszek egy másik telefont, mert ez így nem állapot…ha meg elbaszom véletlen, akkor is veszek egy másik telefont…probléma letudva. Az említett leírás itt található: [Link]

Annyit azért hozzáfűznék, hogy nem volt annyira egyszerű, mint amennyire a leírás egyértelmű. Például Download módban nem nagyon akarta felismerni a telefont a gép, 4-5 restart meg portcsere kellett mire megtette. Aztán a Recovery telepítés sem ment zökkenőmentesen, mert először aszonta nekem hogy Fail, de nekifutottam még egyszer és akkor sikerült. Végülis egy 3-4 órás vesződés után végre felkusszant a 2.3.7-es Cyanogen Android és csodák csodája, egy új telefont tartottam a kezemben.

android,mother,of,god,gt540,lg

Gyorsabb lett, eltűnt szinte minden idegesítő hibája, a böngészés sebessége is megugrott, jól kezeli a wifi hálózat és a 3G közötti váltásokat és az aksi is tovább bírja. Szóval mindenkinek ajánlom ezt a kissé időigényes és sok vesződéssel járó procedúrát, mert nagyon megéri.

Szólj hozzá!