Vendéglátósok gyöngye

Szombaton ismét volt egy kis Lizzard-os entyempentyem: A Börzsöny virágzó rétjeit próbáltuk szemügyre venni. A lábam persze megint közölte, hogy “szenveeeeedj, köcsög, szenveeeeedj”. Úgy érzem rendeznünk kéne a viszonyunkat, mert kezd elharapódzni.

Na mindegy, végülis megláttunk egy kedves kis vendéglőnek látszó ojjektumot, az erdőből kifelé jövet. Ki is volt írva, hogy vadételek meg kávé, pia, hát akkor hajrá…beültünk. Én mondom, azért beszólok a faszinak aki a pult mögött állt, hogy itt vagyunk, szabad-e helyet foglalni a verandán, mondta hogy persze! Hát így 12-en leheveredtünk egy-egy székre és vad beszélgetés közepette, néha-néha felvetettük, hogy vajon mikor fognak minket így kiszolgálni. 10 perc után úgy döntöttem bemegyek emlékeztetni az urat, hogy hahó itt vagyunk. Mire a következő fogad:

  • “Tudom, de hát nem szóltak egy szót se”.
    Hát mondom ,
  • Dehogynem, megkérdeztem szabad-e leülni.
  • Itt nincs kiszolgálás, be kell jönni rendelni?
  • Ja, értem…viszlát!

Ezzel könnyes búcsút vettünk az enyhén nagyarcú ősz szakállú vendéglátósok gyöngyétől és kerestünk egy másik – barátságosabb – kiszolgáló egységet. Meg is találtuk az állomás mellett…150 Ft a zsíros kenyér…ez kell nekünk! Lecsusszant egy Staropramen meg egy jófajta Agárdi Körte aztán már siklottunk is haza, hogy hétre a Serpa Klubba érjek Laci barátom szülinapjára. Mondanom sem kell, a “Hírös Kecskeméti 2-t fizet 3-at kap akció” felhívásra nem tudtam nemet mondani, majd még leöblítettem 3 korsó Zlaty-val, végül egy óra körül sűrű csuklások közepette hazaindultam.

Egy pár percbe beletelt mire rájöttem az aluljáró ajtaját feszegetve, hogy egykor már nem jár a metró, úgyhogy elindultam gyalog. Egészen a Duna Plaza-ig elcsuklottam magam, ahol az egészet megunva taxiba pattantam és egy bagatel 2000 Ft-ért hazavitettem vele magam. Ez a 3 km-ért végülis csal 4x-es ár volt. Belefér. Ja és dokinéni parancsára paleolit diétába kezdtem…napi 1 kg húst megenni, hogy meglegyen a kalória nem olcsó mulatság, nem tudom hogy fogom bírni…

One thought on “Vendéglátósok gyöngye

Szólj hozzá!