Műanyagot a népnek!

Körülbelül mindent egybevetve, ha jól saccolok, néhány perce került fel a facebook üzenő falamra a következő említésre méltó bejegyzés és a hozzá rekord sebességgel született hozzászólás:

tetoválás plasztikázása eltávolítás cica idióta

A posztoló “kislány” egy a 20-as évei elejét taposó, úgy egyébként gyárilag egészen jól karosszériázott, arcát tekintve átlagos egyed. Többször látthattuk a juj.hu videói között, ugyanis táncos lányról lévén szó, néha elő-elő fordul, hogy véletlenül kivillannak picikét olyan dolgok, amelyekkel sok pénzt lehet keresni ha megfelelően használják őket. Nem is ez a lényeg, amire van kereslet, azt ki kell szolgálni. Ha valakinek megvannak a megfelelő kvalitásai, akkor miért ne éljen vele…nincs ezzel baj. Itt inkább arra a mentalitásra szeretném a hangsúlyt fektetni, amit a fenti bejegyzés tükröz. Fiatalon csináltatott egy tetoválást, amit most le akar szedetni (tehát maximum 5-6 évig lehetett rajta). Tehát nem gondolta jól végig, hogy mit is és miért is, csak hú de jól néz ki varrassunk. Legalábbis szerintem. Persze lehet nincs igazam. De itt jön a folyománya: le lehet szedetni a varratot meg plasztikáztassuk. És ez indította el bennem a gondolat zuhatagot, a felismerést, a szikrát. Úgy módosítgatják manapság magukat az emberek, mintha lakberendeznének. Legalábbis nagyon sokan. Mellplasztika, orrplasztika, arcplasztika, seggplasztika, zsírleszívás, punci plasztika… agyplasztika kéne, az. Bevallom nekem is volt egy szépészeti műtétem: az elálló füleimet műttettem meg 14 éves koromban. És mégis azt mondom, hogy ez ahogy manapság dobálóznak a műtétekkel, meg hasonló beavatkozásokkal egy agyrém. Ahelyett, hogy sportolna meg diétázna, elmegy zsírleszívásra. Súlyzó és fehérje? Egy nagy lófaszt: synthol-t az izomba, az gyorsan megvan aztán villoghatok vele.

Tisztázzunk valamit! Mint megannyi – a mai elvadult, felgyorsult és médiabefolyásolt agymosott társadalmunkban élő – fiatal és kevésbé fiatal, én sem vagyok teljes mértékben megelégedve magammal. Ezt nevezhetjük népbetegségnek? Nem tudom. Azonban amikor olyan lányok keverednek látómezőm pontosan fókuszált területébe, akiknek semmi keresnivalójuk ott, mert a vizuális megjelenésük a nyugalom megzavarására alkalmas, akkor úgy elgondolkodom azon, hogy nekem tulajdonképpen nincs is semmi aggódni valóm, én tök jól nézek ki.

Az egésznek a katalizátora a média, aki nyomatja a sok anorexiást modellt, meg photoshopolt playmatet, aztán a sok kis tinédzser csorgatja rájuk a nyálát és nem esik le nekik, hogy az életben ezek a lányok maximum 1-2 napig néznek így ki mert előtte két hétig nagyon keményen sanyargatják magukat. Vagy egyáltalán nem néznek így ki, mert az egész képet géppel rajzolták. Kapjunk már észbe emberek! Ne kövessük Szandikát, meg a Geropornorazzót kérem! Lehet plasztikáztatni, de ésszel és tényleg csak ha szükség van rá és nincs más megoldás.

Szólj hozzá!