Kiscsillag az Akváriumban

Csütörtök este kipróbáltuk az Akvárium klubra keresztelt Gödör-t, annak apropójából, hogy elmaradt a Zöld Pardon nyitó Tankcsapda koncertje, itt meg a Kiscsillag tette hangos tiszteletét. A hangerővel nem is volt baj valóban, de a hangtechnikust azért elküldeném egy hallásvizsgálatra, vagy legalábbis megmutatnám, hogy hogyan kell használni az equalizert, mert speciel Lovasi énekéből a koncert 80%-ában annyit értettünk, mintha egy szokol rádióból hallgattunk volna dubsteppet.

A felhozatallal nem volt semmi probléma, szerencsére bőven játszottak a “klasszikus” számaikból, habár ekkora hangerővel egészen élvezhetőek voltak az új album szerzeményei is. Már a megjelenés előtt az internetre felkerült Olajoshordó című szám apropóján elmondtam a véleményem a mai zenei trendekkel kapcsolatban, ezt továbbra is tartom: a megélhetésükért küzdő zenekarok egyre középszerűbb, a nagyközönség számára könnyebben emészthető (úgynevezett lagymatag-plömplöm) számokat készítenek, mert a sláger és juventus rádión nevelkedett tömegek nem hallgatnak meg egy olyan alternatív számot jó érzéssel mint mondjuk a Szomszéd, vagy a Teremőr. Ennek ellenére okozott néhány langyi szám is kellemes meglepetést így élőben. Amiből az album verzió is jó az új szerzemények közül az a Megjöttünk a Nőkért, a Szirmok, és a Sirály.

Frontemberünk valószínűleg most sem tudatmódosítóktól teljesen mentesen lépett a színpadra, ez talán akkor bukott ki leginkább, amikor a dobost előrehívta gitározni, ő maga pedig egy hímzett kendőt borítva a fejére elkezdte imitálni a Gyöngyhajú lányt, miközben az Omega híres számát játszották. A Rákóczi tér legtapasztaltabb “élő nyers hús kofái” is megirigyelhették volna azt a vonaglást amit Andrásunk előadott. Az általa a szövegből legjobbnak ítélt részt teljes beleéléssel prezentálta, miszerint ötször tiszta torokból belesikított a mikrofonba. Bye-bye dobhártya. Bár amikor kedves barátom, arra akarta felhívni a figyelmemet, hogy menjünk arrébb és a fülemtől 1 centire üvöltött egyet, az is kellemes érzés volt középfül tájékon. Köszi, Zsolti.

A közönségről még annyit szeretnék elmondani, hogy köszönöm ezt az élményt, a Metallica koncert puhapöcs tömege óta nem hittem, hogy valaha fogok még egy jót pogózni, sőt azt még kevésbé gondoltam volna, hogy ez ha meg is történik, pont egy Kiscsillag alatt lesz, de így lett és ezért roppant hálás vagyok. Továbbá megtanultam pogózás közben cipőt kötni, ami azért valljuk be eléggé Advanced Skill. Bele is írom az önéletrajzomba…

Szólj hozzá!