Harc a Szuter-én ellen…

Tegnap este ötödmagammal meglátogattuk a Gondozókertet, mely egy viszonylag kicsi, de annál hangulatosabb romkocsma Budapest nyolcadik kerületében. Nem kimondottan atom részegre akartuk inni magunkat, annál inkább viszont azért érkeztünk, hogy az “intézménynek” helyet adó társasház pincéjébe bezárjanak minket. Mi pedig utána megpróbáljunk kijutni…

parapark mivan szabadulós játék

Nem, ez nem a wtf kategória, ez igenis egy remek szórakozás. Ha láttad a Fűrész című filmek valamelyik részét, vagy játszottál valaha az internetet tömérdek mennyiségben elárasztó kijutós játékok valamelyikével, akkor nagyjából már képbe is kerültél miről szól a dolog. Természetesen itt nincs szó olyanról, hogy odabilincselnek a falhoz és le kell vágnom a lábamat, ahhoz hogy kijussak. Viszont rengeteg dolgot kell megtalálni egy szobában, rájönni, hogy mit kell és mit nem felhasználni a megtalált dolgokból, meg persze, hogy mit mire kell vagy lehet felhasználni, majd ennek eredményeképpen talált ördöglakatok és rejtvények útvesztőjén át rájöjj a kombinációra ami a kijárati ajtót nyitja. Erre mindösszesen van 60 perced.

parapark szabadulós játék ikon

A hely a Parapark nevet viseli és körülbelül egy éve indult, majd hónapok alatt olyan népszerűvé vált, hogy most is leghamarabb csak áprilisra lehet időpontot foglalni. Neki is láttak a fejlesztésnek, úgyhogy már két pálya is rendelkezésre áll a lelkes kiszabadulni vágyó nagyközönségnek. Mivel alapvetően csapatjátékról van szó és fontos szerepet kap a feladatok megfelelő elosztása, a kreativitás, a logika, a kooperáció és nem utolsó sorban higgadt gondolkodás, remek opció lehet akár csapatépítő tréningnek, akár egy party “előjátékának”, de a mi általunk felvetett “hogyan töltsük a kedd estét?” jellegű kérdések válaszaként is.

Nem szeretnék spoilerezni, ezért a konkrét feladatokat természetesen nem árulom el, de annyit azért elmondok, hogy az elején álltunk és néztünk ki a fejünkből egy jó öt percig mint hal a szatyorban, hogy na? mikor kezdődik? Aztán leesett, hogy már megy és az első feladat, hogy egyáltalán bejussunk az előszobából a játéktérbe. De onnantól már beindult a gépezet és egy laza 40 perces idővel teljesítettük a feladatot, ez 7 perccel maradt el az eddigi rekordtól…

szabadulós játék parapark not bad

A sikeres küldetést megünneplendő, beültünk a Gondozókertbe, egy italra és a hely sűrű dicsérgetése mellett az arcunkba öntöttük azt. Megjegyzem 720 Ft-ért klasszisokkal finomabb körtepálinkából kaptam 5 centet, mint egy általam egyébként preferált étteremben 900-ért 3 centet. Arról már nem is beszélve, hogy utóbbi helyen a “zöldteát szeretnék” kérésemre egy pickwick feliratú filtert nyomtak az orrom alá, most erre mit mondjak?

zöldtea pickwick szabadulós játék gondozókert

Szólj hozzá!