Elpattant egy cérnaszál, így a jókedv messze száll

Eredetileg filmes bejegyzésbe akartam belefogni, de az információs szupersztrádán eltereltek és egy korábbi lehajtón keresztül érkeztem. Igen, már megint politika lesz és nem, még mindig nem unom. Sőt egyre jobban kezd érdekelni a dolog. Nagyjából úgy tudnám leírni, hogy fognék egy adag pillanatragasztót, azzal bekenném a kormánytagok mellbimbóját és legnemesebb testrészük legfüggetlenebb részegységét, majd zacsi-pacsit játszanék velük. Amikor már eléggé összeragadt a heréjük a mellükkel és csak komoly fájdalmak árán tudnának kiegyenesedni, akkor a farkuknál fogva fellógatnám őket egy közepesen magas tölgyfára valahol a sűrű sötét erdőben, bekenném a teljes testüket eredeti magyar őstermelőtől származó vegyes virágmézzel és telepítenék melléjük 2-3 méhkaptárt. Ja és a biztonság kedvéért befújnám a szemüket egy kis paprikasprayvel, hogy oda ne menjenek a méhek, még a végén megvakulnának szegények. Akkor most szadista, visszataszító agresszív féreg vagyok?

Na ez jól esett. Igazából annyira, hogy már nem is érdekel annyira a dolog. De azért leírom. Tehát ugye köztudott, hogy tavaly felkínáltak egy lehetőséget, miszerint vagy maradsz a magánnyugdíjpénztárban és akkor nem kapsz állami nyugdíjat (te mocskos disznó, pfejj), vagy visszalépsz az államiba, de akkor meg elvesszük tőled az összes eddigi megtakarított pénzedet. Utóbbi lehetőségnél természetesen megkapod az államtól a járandóságodat, ha eljön az ideje (a nagy méteres kékerest a pici popódba). Mindegy is, a lényeg hogy a felkínált lehetőségek fényében(választhatsz a kék toll és a kék toll közül, de ha kék tollat választod megcsinálunk tejszínhabon) okosabb volt átlépni az államiba. Az emberek belenyugodtak, az élet ment tovább.

2012. Aki marad a magánnyugdíjpénztárban, az is kap állami nyugdíjat. Várjá, várjá…Hát úgy már az a jobb megoldás. Ja, hogy már visszaléptünk? Hát akkor ez van, nem játszunk csiki-csukit. Ezt döntötted, kérem szépen.Volt a lehetőséged, hogy maradjál. Mostmá’ fogd be a pofádat, megvolt a demokrácia. Dogozááá’, ne ilyenekkel törődjé’ paraszt. Szűjjé’ sok gyereket. Nem szültél csak egyet? A kurva szádat, nesze itt egy adó. Igen, megcsináltuk! Ja, azok nem mi voltunk…most “itt az idő”, igen mi is megcsináljuk. Hazudunk, reggel, délben, este! Ja, reggel nem, mert ahhoz korán kell kelni. Délben meg ott a szieszta. Hát akkor majd beülünk este! És akkor hazudunk. Reggelig.

Egy angliai anyuka meg zsírleszívás kupont adott a hét éves kislányának. “Mert az még jól jöhet”. I don’t wanna live on this planet anymore – hogy egy klasszikust idézzek. Mi van velünk emberek? Legszívesebben kimennék valami csendes eldugott erdőbe, hegyre. Építenék egy jurtát, meg földet művelnék. Boldog életem lenne. Faszomnak sem kell ez a társadalom, ez a kapitalizmus, ez a mocsok..

Szólj hozzá!