Hullócsillag

Nem értem mi van a mai zeneiparral. Neves együttesek, akiknek egyedi, hallgatható, fasza kis számaik voltak régen, sorra rukkolnak elő a középszerű, juventus rádióba való alkotásokkal. Még ha a populáris zene berkein belül matatunk (ami nem az asztalom úgyamúgy), ott is találunk olyanokat mint az állítólag lifegővel rendelkező Lady Gaga. Volt rengeteg egyedi száma, majd jön egy olyan, amiről hatodik hallgatásra sem mondanám meg hogy ő csinálta. Jó-jó, nem szeretem a pop-ot.

Red Hot Chili Peppers. Eléggé húzónév. 1983 óta vannak a színpadon és ezer méterről megmondom bármelyik régi számukról, hogy az az övék. Pedig a nagy részét még sosem hallottam, de tudom milyen jellegű számokat írtak, minden albumról van 1-2 szám amit meghallgattam. Erre minap nézem a tévét…zenecsatorna…megy valami lagymatag plömplöm (amire mindenki úgy tombol mintha minimum egy Anal Natrakh lenne). Nézem-nézem…mondom de ismerős az a bajszos egyén…hát bazd az az Anthony….úristen ez RHCP? Egy olyan banda akinek a számait alapvetően a kreatív ritmus, a gyors és egyszerű, pattogós basszus és gitár kombinációkra építő dallam és Anthony egyedi kissé végig torokhangú éneke jellemez, piacra dob egy ilyet:

Még az eleje úgy ahogy hallgatható és ok, az Chili-s…de a refréntől kezdve én az ereimet vagdostam. És az a legbotrányabb, hogy az egész album ilyen. Nem is fecsérelnék rá több szót, következő áldozatom Lovasi András és csapata: Kiscsillag. Kedvenc magyar együttesem. Nem részletezném…ez mi?

Értem én, hogy meg kell élni, és hogy a rádióba az igénytelen tömegnek is kell valamit csinálni, ami könnyen emészthető…de ez, már ne is haragudjatok fiúk de egy fosmanó…

One thought on “Hullócsillag

Szólj hozzá!