Deppizmus

Szép lassan formát ölt földi életterem otthonnak nevezett szeglete, a technikai vívmányok 21. századi legfontosabb szószólói már vígan röfögve falatozzák a villanyóra termését. Igaz a világ hatalmas adatkapcsolati hálózatai még elérhetetlenek számukra, hisz még se az internet se a kábeltévé nincs bekötve annak ellenére, hogy a mindenható szolgáltatóhoz már egy hónapja megérkezett internetes imám pontos paraméterekkel kiegészítve, de a Digi-nél ez “olcsóság van, kuss legyen” alapon működik. Pedig azt mondta a bekötő ember, hogy “jöttömre harminc napon belül számítsatok, pirkadatkor, kelet felől”. Átbaszott. Legalább van időm és ürügyem könyvek társaságát élvezni.

Tegnap szemem elé került egy kép Johnny Depp filmszínészről, amiben mindegy egyes eddigi filmjéből kiragadtak egy portrét róla. Azt mindenki tudja, hogy ha egy fiatal nő előtt kiejtik Depp nevét, akkor olyan lucskos lesz a bugyija, hogy megcsúszik rajta a pinaszőr. Ez tudományos tény, láttam nesönel dzseográfikon. Ennek hátterét máig nem ismerik a kutatók, hiszen nem is különösebben jó képű szerintem (nem azt mondom, hogy csúnya, de vannak szebb példányok is – teszem azt én – éljen a nárcizmus). Ellenben a testileg sem egy adonisz. Én például sokkal szívesebben lennék Pitt mint Depp. Ilyen hülye neveket. És ne gyertek nekem a kisugárzással, mert egy színész, ha jó színész olyat sugároz amilyet akar, alphát, bétát, gammát. És akkor már témánál is vagyunk. Eddig is tudtam, hogy Depp kibaszott jó színész, de ahogy így végignéztem a szerepeit, rá kellett döbbennem, hogy nem sok olyan színészt tudok (szerintem egyet sem), aki ennyire különböző karaktereket, ennyire jól és tényleg különbözően tudna eljátszani. Hogy csak hármat emeljek ki: Ollókezű Edward, Jack Sparrow kapitány, és Raul Duke a Félelem és Reszketés Las Vegasban-ból. Három tökéletesen különböző karakter és három tökéletesen eljátszott szerep. Ebből kiindulva még az is könnyen belátható, hogy aki ilyen jó színész, az könnyen megvezetheti a gyengébbik nemet. Persze ez már rosszmájúság, biztos csak az irigység beszél belőlem…;)

One thought on “Deppizmus

  1. Szerintem egyszerű. Feltéve ha nem fogadod el az “olyan a kisugárzása” és a “korának legjobb színésze” magyarázatokat. Tehát a megoldás: mert sztár. Ha az utcán futna össze vele az ember lánya, jóeséllyel észre sem venné szegény Johnny-t. Hasonlóan tehetséges egyébként Robert Downey Jr vagyis őket nagyon gyakran említik együtt, és igaz, hogy Depp kevesebb filmben szerepelt, viszont sokkal jobbakban játszott, és érdekesebb karaktereket. Van kb. 4-5 féle karakter, és Downey mindig azokat játssza, mert minden hülyeséget elvállal, viszont igazán jó filmekben alig látni. Pedig van olyan jó, mint Depp, ebben biztos vagyok.
    Szerintem egyikük sem olyan, akikről valójában a nők többsége álmodik, túl zakkantak, nem illenek a görög félisten képbe. Viszont te ne akarj Pitt lenni, a tökéletesség unalmas ;)

Szólj hozzá!