Facebook meg a dönci

Az utóbbi napokban olyan mennyiségű alacsony intelligencia hányadossal jellemezhető fostenger öntötte el a környezetemet, hogy már lassan azt sem tudom miről írjak a bőség zavarában. Ismét felreppent egy hír, hogy a Facebook milyen gonosz és csalfa és az embereket megtévesztve akar hozzáférni mindenféle titkos információkhoz. Az index.hu-n jelent meg a cikk miszerint az arckönyv fejlesztői harmadik feleknek kiadják az én lakcímemet és telefonszámomat. Idézem: “a felhasználók érzékeny adataik megadásakor egy már megszokott, nem túl átlátható párbeszédablakkal találkoznak”. Ez az állítólag átláthatatlan párbeszédablak ugye mint tudjuk így néz ki:

facebook adatvédelem mcdonaldsAz egyszeri embernek biztos problémát okoz eldönteni, hogy ez most akkor mihez is akar hozzáférni? Alapadatok, az meg mi a szösz…aszondja Név, Profilkép, Nem….Nem? Igen! Vagy mivan? Ismerősök. Hát ezt nem értem vazze, ez baromi bonyolult. Ilyen az átlag ember nem? A másik meg hogy az én címemet meg telefonszámomat ha megszerzik facebookon keresztül akkor nagyon ügyesek. Volt már egyszer egy ilyen cikk amikor mindenki le akart regisztrálni az oldalról, mert az csúnya gonosz és mindenféléket közzétesz a beleegyezésük nélkül. Mert ilyen ez a facebook. Kiolvassa a legtitkosabb gondolatait az embernek, a sok velejéig romlott rendszergazda ezeket meghallgatja a gondolatolvasó gépből és begépeli az üzenőfalra. Ez kérem így működik, meg lehet kérdezni bárkit. Volt valami ember – szakálla volt kender (elszívta legalább?) – aki majdnem beperelte a facebookot, mert hogy beírta valahova hogy ő meleg, vagy hogy SS tiszt egyenruhában korbáccsal szokott macskákat megrontani az utcán, nem tudom, és ezt valahogy meglátta a főnöke és kirúgták. Arra még nem jöttek rá az emberek, hogy amit nem akarnak hogy kiderüljön, azt nem kell begépelni a facebookra. Vagy ez most nagyon hülyén hangzik? Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, ami Amerikában – hol máshol – már gyakorlatilag tök átlagnak tekinthető. A zsírdisznó amerikai tajparaszt beperelte a Mc’Donalds-ot, mert ő elhízott és ez a mekis kaja miatt van. És baszki megnyerte. Legalábbis úgy emlékszem megnyerte, de nem is ez a lényeg. Hanem az elv. Berakom a macskát a mikróba szárítani, hát nem megdöglik. Pereljük be a gyártót, mert nem írta rá a használatira, hogy nem szabad benne macskát szárítani. Ez is régi sztori és megtörtént. Persze, hogy Amerikában.

Emberek! Üljetek le nézzetek magatokba és gondolkodjatok el szánalmas kis életeteken. Ha nem tudtok úszni, nem a víz a hülye. De ha tudsz, akkor sem! Még egy sztori bevillant, ezt ma reggel olvastam, azért írom le, hogy ne diszkrimináljam szeretett csöpp hazánkat sem. Szintén a narancssárga oldalon volt a cikk, hogy egy kamaszlány hazafelé tartott a buliból és meglátott egy teherautóst amint a vezető fülkében éppen igencsak jól érzi magát. Hát ez szörnyű, felháborító, bűncselekmény, azonnal rács mögé vele! Hívta is a rendőröket, akik rekordgyorsasággal a helyszínen teremtek, még azt sem várták meg hogy szegény legalább befejezze. Persze ha rabláshoz, vagy gyilkossághoz kell kimenni, akkor minimum egy óra. Ezt a szerencsétlent lecsukhatják két évre. Egy rablógyilkos meg 5-10 év után szabadon lófrál jó magaviseletért. A másik, meg hogy az utca szintjéről egy teherautó vezetőfülkéjébe nem lehet annyira belátni, hogy a konkrét eseményt a maga természetes valójában a retinán reprodukálni lehetne. Vagy lehet hogy a vezetőülésben állva tolta a dolgot emberünk nem tudom.

Erről az a vicc jut eszembe, amikor az öregasszony kihívja a rendőröket, hogy a szomszéd pár mindig úgy pajzánkodik, hogy ő az egészet látja és ez szeméremsértés és tegyenek valamit. Rendőrök kimennek, nézik de nem látnak semmit. Kérdezik a mamát, hogy mit látott, hiszen nem is lehet innen rálátni az ablakukra. Mire a néni: dehogynem, csak rakják ide azt a sámlit, tolják félre a gurulós polcot az ablak jobb sarkából, álljanak a sámlira kicsit oldalra dőlve és erősen hunyorítsanak.

A másik meg, hogy kit zavart szegény pára. Nem megerőszakolt valakit. Lehet ez minden öröme és boldogsága az életben. A West Balkános sztorit meg már fel sem hozom. Sok hülye látja hogy már nincs benn hely de azért még megy befele mint a barom, még akkor is amikor már mindenki kifele próbál jönni. Én még bemegyek megnézem mér nem megy a zene. Vagy nem tudom. Most ahogy itt így ülök, és fel van rakva kereszbe a lábam, olyan mintha szarba léptem volna. Pedig nem. De akkor mitől van büdös?

One thought on “Facebook meg a dönci

  1. “Mindenképpen célszerű tehát előre végiggondolni, hogy egy tömegből milyen menekülési lehetőségeink vannak, és azokat tudatosítani, többször elismételni magunkban.? Vicsek Tamás / ELTE Biológiai Fizika tanszék / index.
    Ha én elmegyek valahova bulizni, akkor én sem tudok másra gondolni, minthogy merre van a legközelebbi kijárat, ha esetlegesen kitörne egy tömeges pánik… Ergo a lányok voltak a hibásak, mert nem ismételgették magukban, hogy jobbra balra, fel a lépcsőn egyenesen majd megint balra és levegő (József Attila ty Ofő). Kimagyarázzák kéremszépen ^^

Szólj hozzá!