Karácsony time

Az ünnepi készülődésben erre felé nem nagyon jártam, de most igyekszem bepótolni. Csütörtökön egy baromi jó Firkin koncertnek lehettem részese a Morrison’s-ban. Az együttessel Facebook-on találkoztam először és bár általában a folk-rock-ot nem szeretem, ők ezzel az ír-kelta néptánc beütéssel megragadták a fantáziámat. Legnagyobb húzóerő a repertoárjukban a Whisky in the Jar, hiszen azt az egyik kedvenc együttesem, a Metallica és feldolgozta.

Másnap még egy utolsó energia fröccsel le kellett nyomnom egy munkanapot egyedül, mivel még év elején elhasználtam a szabadságaimat az államvizsgára, amire most jöttem rá, hogy nem érte meg. De aztán elkezdődött a karácsonyi hangulat, ami nálam azt jelenti, hogy ajándék csomagolás ezerrel, mindenki a feje tetején pörög, mert hogy hú karácsony, rend legyen szép legyen jó legyen. Már csak egy alvás és lőn péntek és jönnek az ajándékok és a kaja. A nagybetűs kaja. Délben sült libacombbal kezdtem egy kis hagymás törtkrumpli és párolt káposzta társaságában. Este folytattam az elmaradhatatlan halászlével, amiből megfelelő mennyiséget küldtem gyomrom savas vadászmezejére, majd lefojtottam némi kacsamellel és narancsmártással, ami mellé befigyelt egy kis párolt rizs is. Végül az egész mellé társaságnak küldtem pár linzert, csak hogy ne unatkozzanak. Olyan jól sikerült, hogy még másnap reggel is narancsmártásos halászlét büfögtem. De ez nem tántorított el attól hogy folytassam természetesen egy kis halászlével, és sültcsirkével, majd még este egy kis halászlét is ettem. Ma úgy vagyok vele, hogy ebédre talán halászlét eszem, vacsorára pedig halászlét, de lehet inkább halászlét. Meglátjuk.

Mindenesetre mindenkinek nagyon kellemes és meghitt karácsonyt kívánok, aztán pedig egy hét múlva egy kirúgjuk a ház oldalát jellegű headbangelős szilvesztert!

One thought on “Karácsony time

Szólj hozzá!