Ani aki nem Anakin

Tegnap unalmasván (új szót találtam ki, kibaszott nyelvújító vagyok, Kazinczy elbújhat a seggem árnyékában) olvasgattam a hotdog nevű közösségi szájtot és ráakadtam egy körkérdésre, ami nem kicsit elgondolkodtatott. Van egy oldal – nem linkelem mert nem akarom terjeszteni – ami gyakorlatilag azt mondja hogy az anorexia nem betegség, hanem életmód és különböző tanácsokat meg tippeket ad olyanra, hogy hogyan tüntesd el a hűtőből a kaját úgy hogy ne vegyék észre, hogy nem eszel semmit. Meg hogyan rejtsd el hogy hullik a hajad. Az oldal kapcsán indult egy körkérdés és elég sokan válaszoltak rá, főleg anorexiások és az ő hozzászólásaikra reagáló egyéb elemek. Most minden módosítás nélkül bemásolok pár idézetet:

“Visszaeső anorexiás vagyok, és ugyanezt érzem: “Az anorexia nem nélkülözés, ez felszabadulás.” Büszkeséggel tölt el, hogy nemet tudok mondani a kajára. Régebb minden  kajával így voltam, hetente max 2x ettem, és akkor sem sokat. Most  naponta, keveset, és nagyon sok étel a tiltólistámon van. Emlékezni sem  emlékszem, hogy utoljára mikor ettem annyit, hogy jól lakjak. Nem vagyok drasztikusan vékony, de nem is erről szól az anorexia. Az  öröm, hogy van akarat nemet mondani a lényege. Számomra.”

“…elmentem kaját venni, de nem voltam képes, csak járkáltam a kaják közt,  mindenfélét kívántam, de semmire sem tudtam rávenni magam, hogy  megvegyem. Inkább vettem magamnak egy gyerek méretű nacit, és egész nap  jól éreztem magam, hogy vékonyabb vagyok, mint egy tizenéves. (a 6.-os  ruháimba még mindig beleférek) ha ettem, egy falatka kaját is, órákig tornával kínoztam magam, és még  mindig jobb volt, mint a bűntudat.”

Tehát az anorexiásnak csak “Ani”

Muszáj voltam hozzászólni valami értelmeset, megpróbáltam megértetni az én véleményemet, hogy szerintem nem erős az akaratereje, hogy nem eszik, hanem gyenge mert nem tudja magát rávenni arra, hogy egyen. Erre az volt a válasz, hogy ő a testét így fogadja el és inkább meghal korábban (mert meg fog), mint hogy olyan testben éljen amit nem tud elviselni (magyarul ami nagyobb mint egy tizenévesé). Erre válaszoltam neki, hogy akkor aki hülye haljon meg. Most én nagyon gonosz vagyok vagy csak kabbe a faszom? Áhh…Ja és az oldalon vannak olyan tippek is, hogy hogyan egyél. Például vágjál 8 felé egy almát. Reggelire egyél 3 gerezdet, ebédre is 3-at és vacsorára a maradék 2-t. És így egész nap összesen 31 kalóriát vittél be és ez milyen nagyszerű….31 kalória!!!! Mi a faszomra elég 31 kalória? Lenyalom az izzadtságot a seggemről már többet vittem be…Az ilyeneknek úgy odalopakodnék az ágya mellé és big mac szendvicsekkel telepakolnám a környékét. Tuti meghalna szívrohamba amikor felébred és meglátja…úristen mennyi kalória, megtámadtak….Darwint nekik és lökjük őket a Taigetosba oszt kész… Ja és hangsúlyozom nem azzal van bajom hogy anorexiások. Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy betegség. Azzal van bajom hogy úgy hirdetik, hogy ez egy életmód és milyen faszák ők! Közben akkora derekuk van, hogy ha beletolnám a faszomat kettétörne a csípője…De ez egy életmód, ez király! Na mindegy…lehet kicsit elragadtattam magam.

Szólj hozzá!