Rendőr, kutyák, túra, meg minden

Múlt hét pénteken történt velem, hogy jövök hazafelé adatbázis-tervezéstől bezombult fejjel az Ajtósin, amikoris egy nagyon okos ember egy rendőr autó elől sikeresen bevág elém és intenzív fékezésre késztet. És most a jön a meglepetés: a rendőr bekapcsolta a szirénát és utánament, félreállította. Egyre több ilyen intézkedést látok mostanában. Csak azt sajnálom, hogy ennek folytán (meg annak, hogy 2 éve megvágtak 30 rugóra) egyre többet figyelem én is a kilóméter órát. Mindegy, inkább megyek én is ötvennel mint hogy valami hülye elbasszon egy nagymamát aki mindennapi sürített tejét menne megvenni a sarki boltban.

Szombati napon kihasználva a nagy meleget elmentünk előre megfontolt szándékkal túrázni. Az eredeti számításokkal ellentétben kevesen, csak öten voltunk de így is nagyon jól érezte magát mindenki. Láttunk kilátót, meg szép tájat, mindenféle csudás dolgot. Ilyenkor mindenféle dolgokról esik szó, hiszen egy egész napunk van kitárgyalni az élet fontos szösszeneteit. Az egyik ilyen volt, hogy ki milyen kutyákat szeret, nem szeret. Illetve, hogy mely fajtákat lehetne keresztezni. Például milyen szép állat lehetne egy csivava és egy basset hound keveréke. Egy tenyérnyi őz kibaszott lapát fülekkel amikre mindig rálépne a marhafelsál méretű tappancsaival, amit alig bírna megemelni a folyton remegő, gyufaszál lábával.

Egyébként meg vasárnap van és jól bőrig áztam az esőben bringázás közben. Jólesett. Kinn voltunk a Margit szigeten és süttettük a hasunkat. Egész addig amíg el nem kezdett esni. Ez a sztori vége. Jók legyetek gyerekek.

Szólj hozzá!