Tettlegesség válthatja a csendet

Vége a kampánycsendnek, és vége a választásoknak. Nem sok mindent fűzhetek hozzá, eléggé kiszámítható volt az eredmény. Sokan félnek attól, hogy a kétharmaddal a Fidesz majd bevezeti az abszolút fasiszta diktatúrát. Én nem tartok ilyesmitől. Igazából én örülök ennek a kétharmadnak. Már nem azért mert konkrétan a Fidesznek van kétharmada, hanem hogy egyáltalán valakinek. Így van lehetősége egy pártnak érdemben tenni is valamit, mert nem fogják minden lépését megvétózni az ellenzékiek. Hogy ezt a lehetőséget a Fidesz mire használja, az már egy egészen más kérdés. Bízzunk benne, hogy jóra. Ami persze nem azt jelenti, hogy az embereknek most hirtelen megemelkedik a fizetése és mindenkinek lesz munkája. Mert sokan így képzelik el. Hogy hú most jött az új erő és rendet tesz…”holnaptól nagy lábon élünk mama, lesz pénz meg minden, ide a legszebb tyúkomat, hadd vágom le”

Az emberek többsége sajnos így gondolkodik, nem látja át, hogy a politika egy nagyon bonyolult, összetett dolog és nem lehet hip-hop csodákat tenni. Ha valahova teszünk valamit, azt máshonnan kell elvenni. Vagy biztosítani kell az utánpótlást a bevételi források emelésével. Ami persze jelenthet adóemelést is, de sok mást is. A lényeg, hogy érdemben talán 2011 végére már érzékelhető lesz, hogy merre tart Viktor császárunk politikája. Reméljük nem az lesz mint a Star Wars-ban. “Telj hatalommal ruháztatok fel, de ígérem ha már nem lesz rá szükség lemondok jogaimról….ezennel megalakul az első Galaktikus Birodalom.” Igaz nem pontosan idéztem, de ez a lényeg.

Hogy ne csak a politikáról beszéljünk, hanem ejtsünk szót megint egy picit a kockulásról, hozzátenném még a mai bejegyzéshez, hogy Borderlands rohadtul unalmas foscsi játék. Bár lehet csak az eleje. Már a 5. “küldetésnél” tartok de eddig nem nagyon kellett megerőltetnem magam. Ellenben Frets on Fire még mindig beadja. Ja a Bad Company 2 eredményemet meg itt is láthatjátok, már szuper tábornok vagyok, csillagokkal meg minden:)