Metallica – Death Magnetic

Nagyon rossz kisfiú voltam és még a megjelenés előtt orvul letöltöttem egy illegális torrent oldalról egyik kedvenc – vagy a kedvenc – együttesem új albumát, melyről elöljáróban elmondom, hogy végre ismét egy igazi Metallica albumot hallgathattam végig.

Miután 1981-ben megalakult az együttes sok változáson mentek keresztül. Gitárosok jöttek mentek az együttesből, stílusok és hangszerek változtak. A Fekete (1991 Metallica) megjelenéséig mondja a rajongók egyik fele, hogy addig volt az igazi. Az album megjelenésével elkezdtek balladákat írni, populárisabb, lágyabb számokkal haladtak tovább így egy újabb hatalmas rajongó táborra tettek szert, akik viszont azt állítják, hogy a régi számaik nem jók és a legjobb album a Load, ami szerintem az egyik legnyálasabb lett a maga kissé blues-os hangvételével. A borítója egyébként Andres Serrano Blood and Semen című botrányt kavart munkája alapján készült, melyeben vért és ondót préselt két üveglap közé.

2001-ben Newsted kilép a bandából, és majdnem feloszlanak, ám mégis kiadják végül 2003-ban a St. Anger-t amely egy nyers hangzású, gitárszóló nélküli album lett, így rengeteg kritikát kapott. Legtöbben főleg a dobokra voltak “mérgesek”.

metallica death magnetic

És most. 5 évvel a St. Anger után. 17 évvel az utolsó igazi thrash metal album után újra. Egy olyan albumot vehetünk majd a kezünkbe, amely méltó utódja az eredeti Metallica albumoknak. A The Unforgiven folytatása meg egyszerűen fantasztikusra sikerült. Azt nem állítom, hogy felülmúlja a Master of Puppets albumot, de legalábbis megközelíti! Metallica forever.

UPDATE 2016.11.21: Az elmúlt közel 8 évben kissé megváltozott a véleményem és a most megjelent Hardwired…to self-destruct című album kapcsán ki is fejtem részletesen: Metallica kritika tőlem nektek!

Szólj hozzá!