A hiba nem az ön készülékében van

Sokféle ember van. Van aki okos és és tudja ezt magáról. Ők általában makacs, eltökélt emberek. Van az az ember aki okos de nem tudja magáról, azaz önértékelési problémái vannak. Van aki hülye és tudja magáról. Ő tulajdonképpen okos. Van aki hülye de nem tudja magáról, vele sincs semmi baj. De mi van azzal aki hülye és meg van győződve róla, hogy neki van igaza?

Elmesélek egy történetet. Előre szólok, hogy unalmas lesz. Vagy nem. Egyébként is. Pontosan. Ugyanakkor. Hovatovább. Netovább. És tótumfaktum.

Van egy kedves márkavezetőnk – M.S. – aki egy érdekes ember. Egy fasz. Feladott 3 hibajegyet, hogy a telefonjának rossz oldalon van a némító gombja, és hogy így nem lehet őt elérni mert folyton megnyomja véletlen, mert hogy ő balkezes. És most micsináljunk mi azzal? Máris kifejlesztek itt az informatikán egy másik típust, ok? Vagy esetleg amputáljuk le a balkezét? Akkor van rá egy kis esély hogy át fog térni jobbkézrem, bár nála semmi se biztos.

Ennek a márkavezetőnek van egy másik problémája is. Lassú az internet. A hülye informatikus – én – lemegy türelmesen megnézi speedtest.net-et (5Mbit/s), pingeli az átjárót (10ms), pingeli a proxyt (10ms), pingeli saját gépét (10ms). Kedvesen közli hőn szeretett márkavezetővel, hogy sajnos a használtauto.hu amit használni szeretne a lassú és nem a hálózat.

Ezekután még 3 héten keresztül átlagban heti háromszor felad egy hibajegyet azzal a description-el hogy lassú az internet. Újra telepítem a hálókártya driverjét, kicserélem a pöcskábeleket a csatlakozó és a gépe között illetve a rackszekrényben is. 12-edszer is elmondom, hogy nem tudok mit csinálni vele.

Ma megint kaptam egy hibajegyet tőle. Same description. Mit válaszoljak neki? Elromlott a légturbó az internetben, így a bitek nem kapják meg a megfelelő sebességet és mielőtt odaérnének a szerverhez lelassulnak a surlódás miatt. Meg persze el is fáradnak mert messze van. Úgyhogy sajnos autószerelőt kell hozzá hívni, hogy bedugja a turbó kábelt, meg a turbó gombot és akkor turbó lesz a net. Ja elfelejtettem hogy bazd meg. Sajnos a hiba nem az ön készülékében van….hanem önben. Forduljon orvoshoz vagy kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét.

Szólj hozzá!