Had butuljon az ország, gyerünk!

A Magyországi Szülők Országos Szövetsége (van ilyen? Lol bazdmeg) soknak találja a kötelezően előírt 5 érettségi tárgyat (4 kötelező, 1 választott), helyette 3 tantárgyat javasolnak. Sorolom az indokokat és a véleményemet:

  • Az érettségi vizsga célja kizárólag annak megállapítása, hogy a vizsgázó felkészült-e a felsőoktatási intézményekben folyó tanulmányok megkezdésére. És mivel csak két vizsgatárgy szokott lenni elég lenne a két kötelező és egy választott tárgy. – Az érettséginek annyi köze van a felvételihez, hogy 2005 óta nincs külön felvételi hanem az érettségit nézik. Ettől függetlenül az érettségi nem felvételi, hanem egy olyan vizsga ami azt hivatott jelezni, hogy mekkora az emberke általános műveltsége. Nem mindenki megy egyetemre aki érettségizik.
  • Keszei Sándor az időt is rövidnek tartja, szerinte két év alatt nem lehet öt tantárgyból felkészíteni a tanulókat. – Érdekes eddis is fel lehetett készülni egyrészt mert nem két év alatt kell, másrészt mert nem olyan nagy a követelmény már így se. Nem akarok nagyképüsködni de én lószar tanulással érettségiztem 4,8-ra. Aki nem tudja teljesíteni az érettségi követelményeket az ne is akarjon egyetemre menni meg ilyesmi. Az menjen szépen szakmunkásnak. Ha valaki bukik érettségin az vagy nem oda való, vagy az iskola tanítási képességét minősíti.
  • Miért van százalékos és osztályzati minősítés is. Miért lehet az hogy két hármas tanulónak különböző eredménye van? – Azért hogy az olyan csököttagyú sötét visszamaradott emberek akik csökkentenék az érettségi követelményt mert olyan geci okosok hogy alig mentek át rajta anno, azoknak nehéz legyen felfogni. Egyszerüsítsük ezt is faszomat má. Legyen annyi az érettségiben mint első osztályban: MEGFELELT – NEM FELELT MEG. Azt tuti megértenék.
Lassan már az amerikai oktatási rendszer alá süllyedünk, pedig az azért nem kis teljesítmény lenne. Miért kéne csökkenteni a követelményt amikor vannak olyan tanulók akik hibátlan érettségit tesznek 6-7 tantárgyból, némelyikből emeltszinten. Akkor nehogymár ne lehessen középszinten 5 tárgyból leérettségizni. Hát a faszom. Most felhúztam magam. Romboljuk porig az országot. Képezzünk idióta műveletlen barom embereket, azokkal könyebb lesz megetetni a szemetet mert úgysem fogják fel hogy mi az az konvergencia program, mert még az értelmező kéziszótárt se fogja tudni használni hogy utána nézzen……wáwáwáwáwáwáááááá.

Szólj hozzá!