Közlekedés Magyarisztán földjein

A magyar közlekedési kultúra. A minap beszélgettem erről egyik rokonommal és közösen megállapítottuk, hogy nincs miről beszélnünk, mert ilyen nem létezik. Az egy dolog, hogy az emberek nem tudnak vezetni, pénzért vették a jogsijukat, vagy tehénért nem tudom. Ő bajuk, hogy nem tudnak kiállni a parkolóból, mert amire elindulnak újra az emelkedőn addigra a sorompó visszacsukódik (ez kb 15 másodperc). Kedvem lenne lementeni a gépről, hogy mit össze szarakodott egy csaj valamelyik nap a kijáratnál, csak sajnos azért engem kirughatnak. Mindegy nem is ez a lényeg, hanem hogy a magyar embörnek mik azok a kresz szabályok, amik úgy áltlában nem léteznek. Nem azért mert nem tanulta meg, hanem mert szarik rájuk.

  • Az első és legidegesítőbb a zebra. Baze már lenn állok az úton fél méterre attól a redvás járdaszegélytől és nem. Nem állna meg, inkább átmegy a másik sávba, hogy kikerüljön, vagy dudál és pár centire tőlem suhan el.
  • A másik amit manapság nem nagyon akarnak figyelembe venni, az kereszteződésekben elhelyezett három színű világítótestek színkombinációinak jelentése. Elsősorban főleg a piros színt nem tudják mit jelent. Az utóbbi 2 hónapban majdnem minden nap láttam valamilyen karambolnak a végeredményét, egy esetben láttam magát a karambolt is. 10 ilyen esetből kilencben lámpás kereszteződésben áll a két törött kocsi, az egyik oldalba kapta a másikat. Ez kizárásos alapon csak úgy lehet, hogy valamelyik átment a piroson. Az már csak emberi hülyeség, amit láttam múlthét csütörtökön a Lehel és a Dózsa sarkán: Piroson át, paff, motorház kigyullad, olaj folt az úton, az is lángol. Okoskánk mit csinál? Hoz egy flakon vizet. Gratulálok. Majd amikor rájön, hogy ez így nem megy otthagyja az egészet a picsába. Gratulálok ismét.
  • A harmadik ami már mondjuk rutinból fel sem tűnik sokszor, hogy a jobb kezüket nem ismerik sajnos a sofőrök, vagy a macisajtot nem veszik észre és mennek mint amikor a vak ló megérzi a kanca-punci szagát és beleesik a szakadékba. A legszebb, hogy sokszor fel sem fogják, hogy szabálytalanok voltak, mert amikor rájuk kürtölök mutogatnak, hogy mi a fasz van? Az bazdmeg, hogy majdnem telibe kaptalak és asszem te húztad volna a rövidebbet: 2,5 tonna versus 900 kilós suzuki….esélyes lett volna.
  • Ami az egyik legidegesítőbb amikor beállnak keresztbe mert nem tudnak átmenni a kereszteződésen a sor miatt. És ott áll és vár. Nekem közben zöld. Hoppá elindult. De már piros. Várok. Megint beállnak elém, megint zöld, megint nem haladunk semmit. Mellettem lévő már üti a dudát, de sajnos attól nem fog eltűnni előlünk. 3 lámpa után sikerült elindulnunk. Ez több mint idegesítő. A helyszín ismét a Lehel-Dózsa sarka.
A lényeg, hogy szerény véleményem szerint kurvára több rendőr kéne az utakra és nem azokat kéne baszogatni akik 50 helyett mondjuk 62-vel mennek, hanem ezeket a tetveket. Vagy kamerás megfigyelő rendszer minden kritikus helyre. Átment a piroson? Jogsi bevon. Mennyivel kevesebb autó lenne az úton, nem lennének ilyen dugók. Mert ami tegnap is volt a városban az kritikus. Reggel a reitteren volt karambol, ezért a buszomnak kerülnie kellett, majd délelőtt amikor mentem a bankba a Dévényiből az Andrássy-ig 40 perc alatt sikerült eljutnom. Hozzátenném, hogy gyalog lett volna olyan 25-30 perc (maximum). Magyarííísztán, ahol álmomban jártam, ez az az óóóóórszág……

Szólj hozzá!