Kinley Tonic

Amikor elmélyülten figyeled az üres Kinley tonicos üveget – ami már hetek óta a veled szemben lévő polcon hever – és rájössz, hogy nem is tudod miért nézed, vagy hogy egyáltalán mit nézel, akkor ébredsz rá, hogy talán valamikor aludni is kéne. Az ellenőrzésre készülve napi teljes agykapacitással való tízórás munkaidők, egy kissé megviselőnek hatnak agyamra. Na de félre a nyafogást, hisz csak négyig vagyok bent és már repülök is a piros huszassal a Keleti pályaudvar felé, ahonnan lehetőségem lesz eljutni Szilvásváradra egy mozdony vontatta kapcsolt kocsisorral.

Miért pont Szilvásvárad? Azért, mert Szilvásváradon lehet túrázni, lehet kisvasutazni, lehet enni pisztrángot, szép a kilátás, olcsó, messze van a város zajától és már nagyon régen voltam ott. Kell ennél több?

Más: Tegnap este 5-10 perc alatt olyan szél kerekedett, hogy kitörte a reluxát és felborította az erkélyen a bringámat. Nem lehet beperelni az időjárást anyagi kár okozásáért? Csak mert a biztosító Vis major  esetén nem fizet. A vis major ugye előre nem látható elháríthatatlan esemény. Felmerül a kérdés, hogy tulajdonképpen nem pont ilyenkor kéne fizetnie? Hisz ha valami elhárítható, akkor az saját hibából történt kár, nem? Ami meg elháríthatatlan, arra kell a biztosítás…Ej ej….

Szólj hozzá!