Papi-mami borotvát szereltet

Háztartási kisgépek eladása és javítása – Ez a bolt rosszabb mint egy nyugdíjas otthon. Összesen 2-en álltak előttem abban a sorban, ahova beálltam, de így is fél órát vártam. Az előttem álló öregúr ki akarta cseréltetni a borotváját és amikor sorra került odarikkantott a feleségének, aki a másik sorban állt:

– Gyere Manci kiszógának!

– De ez az úr tudja, hogy mit mutatott – jött a válasz.

Végül átsétált elém, de csaknem akarta megérteni, hogy a másik eladó is ugyanúgy ki tudja szolgálni. Az emberke a pult mögött megkérdezte, hogy miben segíthet, mire az öregúr elkezdett magyarázni valamit a régi borotvájáról, de látszott az ipse fején, hogy ő sem érti.

– Ennek itt, ez és leesett éééés…látja, hogy nem is így?

– De az úr tudja hogy mit mutatott (Mancika még mindig nem dolgozta fel az új információt)

– ..És ha megfogom itt, akkor lötyög ez ni látja kérem?

– Tudja hogy mit mutatott.

És ez így ment jó sokáig, amíg az eladó megunta és közbe szólt, hogy nem kell aggódni ezt a borotvát nem tudjuk megcsinálni, de vehet egy tök újat és mi 10% engedményt adunk, ha itthagyja a régit. Na ezen is zakatolt egy kicsit a feje a bácsinak majd megigazította a retkes hallókészülékét és megkérdezte diszkréten, hogy: ?Tessék??. Na itt egy kicsit elborult az agyam, főleg hogy mögöttem már egy egész temetőnyi nyugdíjas téblábolt miközben a műprotkójukkal játszadoztak unalmukban. Végül csak sorra kerültem, amit a mögöttem lévő körülbelül 90 éves bácsika egy jó feltűnő sóhajtással vett tudomásul. Gondolom nem akart kipurcanni mielőtt megjavítják a felesége hajsütőjét és örült hogy mindjárt sorra kerül. Megkaptam a kenyérsütőt, megérdeklődtem mennyi gari van rá így most hogy ismét működőképes, majd szatyor híján kézben cipeltem haza a metrón….  Elnézést kérek a morbid, idős embereket leszóló blog miatt, de télleg elég idegtépő tud lenni a viselkedésük néha.

Szólj hozzá!