Gázpicsák

Tegnapi Gázművek-beli látogatásom egyszerűen katartikus élményekkel gazdagította a mindennapi mocsokkal szennyezett, az emberi hülyeségtől lassan sorvadó lelkemet. Két órás feledhetetlen ücsörgés közepette megannyi mamóka és papóka mutatta meg, hogy ő márpedig jobban tudja mindenkinél és őt igenis tessék soron kívül kiszolgálni.

Első és egyetlen Action-Mam barátunk mint holmi csillagharcos suhant be a 3-as ablakhoz és figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy nem az ő sorszáma következik lehuppant az ügyintéző elé. Elnyögte, hogy ő már 3 órája itt ül és hogy nem fogadták, ezért elment panaszt tenni és most jött vissza. De közbe a sorszáma már sorra került…buuuukta. Ezek után még ült ott egy darabig és őrjöngött, majd felállt otthagyva a sálját a pulton, elszaladt és sírva fakadt. Hát igen az idegek.

Ezek után egy másik néni is bepróbálkozott soron kívül ismét sikertelenül. A pálmát akkor is az ügyfelek összessége viszi a sorszámozó automata logikájának megfejtése ügyével. Ugyanis úgy működik a sorszámozó, hogy van 5 fajta ügy: 1-5. A sorszámon először az ügy fajtája van feltüntetve és utána az ügyön belüli sorrend. Azaz mondjuk 4052 az a 4-es fajta ügyben az 52. sorszám. Papika a következő mondatával kezdte a felkelést:

– Össze vissza ugrálnak itt a számok. Előbb még a 3120 volt most meg már 5000.

– Igen, igen én is megfigyeltem – adta alá a lapot az egyik nyanya.

Végül a biztonsági őrnek kellett letörni a lázadást és megkísérelni a sorszámok logikájának elmagyarázását, sikertelenül.

– az első számot Ne tessék nézni

– De hát oda van írva, nem tudom nem figyelembe venni.

– De az csak egy kategória, az utolsó 3 számjegy a sorrend.

– De De de….ez felháborító hogy hülyének nézik az embert.

Mindenesetre én jót mulattam, habár elég sokat kellett sorban ülnöm. Legközelebb viszek valami videó kamerát és beküldöm a Fábry showba.