Balatonberény 2006

Úgy döntöttem visszatérek hozzátok kedves olvasóim. Megnéztük a Balatont, szép viharos volt, egyszer jártunk a strandon is, de egy jegesmedve elállta az utunkat, így nem fürödtünk egyszer sem. Megpróbálom röviden összefoglalni a nyaralást.

1. nap (kedd)

Ébredés, cihölés, majd mászás a pályaudvarra. Hogy melyik vágányról indul a vonatunk még véletlenül sem írták volna ki az indulás előtt legalább fél órával, nem 5 percünk volt hogy felnyomuljunk a vonatra és már hely sem nagyon volt. A négy – azaz négy órás utat a vécé melletti kis folyosón töltöttük kisebb nagyobb afférokkal övezve. Ehhez hasonló beszólások tarkították izzadság- és budiszagú utunkat: “Csukd má’ be az ajtót, me’ ha kiesel há’ hogy számolok el veled?” valamint “Ez a vonat ez úúúhhh, meleg, zötyög, tömeg van, wáááh, uhhh, meghalok, ez késssz”. Előbbi a kalauz volt, utóbbi egy egész úton ide-oda nyűglődő felettébb idegesítő nőszemély. Megérkeztünk, kipakoltunk, lementünk boltba és láss csodát elment a nap, de legalább kaptunk egy kiadós vihart. Ennek fényében a délutánt és az estét Activity-vel (ami később átment piálós Activity-be majd piálásba) és Twisterezéssel töltöttük, valamint Attila felolvasott nekünk egy kedves kis esti mesét, amit szívesen megmutatnék, mert felvettük, de sajnos nem tudok, az alább majd olvasható okok miatt. Lightos éjszaka volt, 11-kor már durmoltunk…pontosabban röhögtünk össze-vissza egy ideig de aztán tényleg durmoltunk.

2.nap (szerda)

Kelés, bolt, reggeli. Gondoltuk csinálunk majd gulyást bográcsban. Naiv fiatalság…hát nincs fa. Nem baj, elmentünk felfedező útra, amit kisebb nagyobb kábelezési problémák félbeszakítottak, de sikeresen beszereztünk egy adag rőzsét. Csináltunk is gulyást ettünk, majd mivel még mindig rossz idő volt ismét activity-zene-pia-twister kombival szórakoztattuk magunkat. Napi törés index: 1 stampedli, 1 pohár és 2 deci jäger mínusz…ejnye.

3.nap (csütörtök)

Semmi extra nem történt napközben, kivéve azt hogy megkíséreltek páran egy óvatlan fürdést, de nem lett belőle szinte semmi. Este 11 felé kisétáltunk az állomásra, hisz érkeztek Nonóék, akik már a vonaton elkezdtek bulizni és össze-spanoltak valami nénivel:) Aztán beindult a hangulat fokozás, hangerő maxra és buli…az első este volt amikor tényleg rendesen buliztunk (nem kicsit volt mindenki szétzuhanva). Három-félnégy között elvonult mindenki lefeküdni…..aztán jött a reggel.

4.nap (péntek)

Hol a telefonom? Biztos elkevertem valahova, megcsörgetem előkerül…ki van kapcsolva…hmmm, aranyos..mindegy biztos lemerült. Hol a fényképezőgépem? Állítólag behoztuk. Áhh, mindig mindent elpakolok, biztos meglesz….Hol a Réka kamerája….baaaaaazdmeeeeeg. Ezt már nem lehetett kimagyarázni, ezeket bizony ellopták. Első lépés, spuri le a cigánybazárba hátha ott árulják…nem nyert. Jó akkor bejelentjük. Jönnek a rendőrbácsik, felveszik a jegyzőkönyvet. Leírják a vallomást? “bevallom, tajt részeg voltam”…igen. Este megérkeztek Pancsiék is, de már figyeltünk, hogy minden meg legyen. Takarodó 3-4 felé, hajcsi.

5.nap (szombat)

Mit mondhatnék, ugyanúgy telt mint a többi nap. Este csináltunk ragulevest bográcsban, oszt ennyi. Éjfél körül lenéztünk a faluba hátha nyitva van még valami kocsma. A csajok találtak egy bicót amitől megjött a kedvük a tekeréshez, így mentek pár kört, bár fogalmunk se volt kié. Aztán azt az ötletet, hogy részegen úszkáljunk a balcsiban éjszaka elvetették, tekintve hogy nem vették észre a tőlünk 3 méterre lévő lépcsőt, amire nem hívtuk fel a figyelmüket egészen véletlen Attilával. 6 körül már sikerült is elaludnunk, hogy aztán nyolckor felkelhessünk.

6. nap (vasárnap)

Készülődés, rendrakás, menekültek a pincében…éjszaka megérkezett a tulaj úgy hogy észre se vettük és beköltözött a pinyóba. Háromkor felpattantunk a vonatra és egy kicsit sem unalmas és főleg nem idegesítő vonatút után sikeresen leszálltunk Ferencvárosban Köki helyett. A vonaton beücsörödött mellénk egy 87 éves bácsika, aki a szovjetunió sarkán állt, bizony! Na az volt nem semmi. Így visszaolvasva elég unalmasnak tűnik, de tartalmas nyaralás volt, habár nem egészen így terveztük… Összes kár: 4 stampedli, 3 pohár, 1 fotel, 1 szék, 1 ékszeresdoboz és sok sok minden ami boros lett. Összérték a tulaj szerint 2000 Ft….nem ellenkeztünk:) Bár az is igaz, hogy nem mindent vett észre, mi meg nem segítettünk neki, hiszen akkor elrontjuk a játékot:P

One thought on “Balatonberény 2006

Szólj hozzá!