A “járkáló” grillcsirke-összeesküvés

Összeesküvés-elméletet sejtek! A csirke maffia keze lehet a dologban, nem kétséges. Ki akarnak zsigerelni. Rá akarják kényszeríteni mocskos akaratukat az ártatlan vásárolókra. Mi más lehetne az indoka, hogy a Tesco-ban egy egész csirke (nyers, hűtött) 899 Ft-os kilónkénti ára és átlagosan 1,3-1,5 kg-os súlya magasabb átlag árat ad ki, mint amennyibe ugyanez az állat grillcsirkeként forgalomba kerül. 10 méterrel arrébb. Arról már ne is beszéljünk, hogy ha mondjuk csak csirkemellet veszek (csontosat), akkor még tovább emelkedik az ára. És a sok ember veszi az akciósan 1500 Ft/kg-on kínált pipicsöcsöt. Mert ott van hogy akció. Mellékesen meg sem említem, hogy a tanyasi csirke milyen áron van. De mi éri meg 1150 Ft-ért adni egy egész grillcsirkét, ha egy egész nyers csirke is minimum ennyi (de általában több)? Nem értem.

grillcsirke walking dead

Amúgy múlthéten meg elkezdtem nézni a Walking Dead című sorozatot, ami furcsa mert általában csak szitkomokat szoktam nézni, meg Trónok Harcát. De a zombi apokalipsziseket szeretem, úgyhogy adtam egy esélyt ennek is, nem hiába. Eleinte úgy tűnt, hogy valami nagyon gagyi dolog lesz, az első 10-20 perc nem győzött meg, de aztán szép lassan kialakult a sajátos hangulata a dolognak ami azonnal hatalmába kerített.
Az tetszett a legjobban, hogy visszatértek az eredeti elképzeléshez, hogy a “járkálók” nem futkorásznak mint egy megveszekedett jamaikai atléta, viszont sokan vannak. A maszkmestereknek meg külön elismerés dukál, elképesztően jó munkát végeztek.

walking dead zombi sorozat

 

A sztori eleinte úgy tűnik mintha egy az egyben a 28 nappal később-ből emelték volna át, de természetesen egy jó sorozathoz illően bonyolódnak a dolgok és végül már-már a Trónok harcának karakterkidolgozottságával vetekszik az egyes szereplők jelleme és az egymással való kapcsolatukból adódó konfliktusok. Ami még egy külön pozitívum, hogy nem célja a frászt hozni a nézőre, inkább folyamatosan fenntartja a hangulatot, ami annak ellenére hogy nyomott, remek szórakozást nyújt. A Trónok harca óta az első sorozat amit úgy nézek, hogy még vége sincs egy résznek, de mikor jön már a következő, mert tudni akarom mi történt.

Egyébként meg tegnap edzésen sikerült kificamítanom a vállam, meg szétbasznom a térdem, szóval örömbódottá’. Jöhetne már a hétvége…