Mazsola és malacagyvelő

25 évig azzal a tudattal éltem – egyenesen eltitkolták előlem az igazságot – hogy a mazsola egy romlott gyümölcs, “szüttyögős” állaggal és egyébként is mi az értelme. Mondhatni undorodtam tőle. Pár hete azonban valamilyen érthetetlen oknál fogva vettem egy csomag diákcsemegét. Meg ne kérdezzétek miért én sem értem, hiszen több mint a fele mazsola, a másik felének a nagy része pedig földimogyoró amit meg nem ehetek. Szóval éppen nem figyeltem oda és véletlen a kosaramba került. Gondoltam ha már itt van, csak megkóstolok egy szemet, maximum kiköpöm sűrű öklendezések közepette (ahogy eddig mindig tettem, amikor közelebbi viszonyba kerültem a mazsolával). Szem becsuk, undorodó arckifejezést felvesz, egy mikronnyi aszalt szőlő darabot szájba behelyez….jé ez finom. Nem is kellett több, a zacskó mazsola a dinoszauruszok sorsára jutott. Azóta kipróbáltam már több fajtát is, azért azt változatlanul nem szeretem, amikor így félbehagyják az aszalást és még olyan állagban dobják kereskedelmi forgalomba, mint egy darab fika. És ráírják, hogy aranymazsola. Pfejj. Na de a lényeg, hogy most épp étcsokoládéval bevont mazsolát majszolok és élvezem. Amúgy elég sok kaja van amit régen nem ettem meg és szép lassan megszerettem…egészen konkrétan nem sok minden van amit nem eszem meg egyáltalán (kb. semmi), maximum nem vagyok oda érte. Ilyen például a máj és a pacal. Ha nincs más megeszem, de nem tartozik a kedvenceim közé. A finom főzelék maradt még ilyen státuszban…ja meg a mákos guba (az undorító). Ezen kívül minden mást megeszek. A gyümölcsökkel kapcsolatban kicsit finnyás vagyok (csak tökéletesen kinéző, hibátlan gyümölcsöt eszem meg), de ennyi. Még a köröm pörköltöt is szeretem, meg a savanyú tüdőt….hagymásvér, hmm nyami. Ha netán valakinek van ötlete, hogy mi az amit szerinte tuti nem ennék meg, várom a javaslatokat…még az is lehet hogy kipróbálom :)