Kakukkfüves busa-húsa hagymás spenótpürével

Gasztronómiai kalandozásaim icurit és picurit sávos megjelenést tanúsítanak a téridő-kontinuumban, ami annak folytán eshetett meg, hogy baromi lusta vagyok munka mellett még folyton főzni is. Viszont büszkén jelentem be, hogy rájöttem, a mazsola nem is annyira undorító mint azt hittem 25 éven keresztül. Sőt, ha teljesen szárazra van aszalva kimondottan finom. Ezt is most kellett megtudnom….szőhnyű. No de ne kanyarítsuk el gondolataim ösvényéről a szavakat, inkább vessünk egy pillantást a mai vacsorámra, amit energiát nem sajnálva készítettem el a tegnap vásárolt extra olcsó halárúnak köszönhetően:

Hozzávalók:egy tányér kakukkfüves busa étel táplálkozás egészséges

  • 70 deka busa filé
  • Egy doboz mirelit spenót (tudom-tudom…de ez volt itthon)
  • 3 deci kókusztej
  • Egy hagyma
  • fél citrom
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
  • petrezselyem

Az első kaja, amiről viszonylag gusztusos képet sikerült csinálnom. Egyébként baromi nehéz megjegyzem. Szóval fogjuk a halacsokat és 1 órára beáztatjuk citromos, kaukkfüves, sós, petrezselymes, olajos sásába, aztán ebből kivesszük és olajon szépen megsütjük. Amíg sülöget, addig a spenótot meg jól összefőzzük hagymával meg kókusztejjel, pici borssal és sóval. Olyan állagot kéne elérni mindezzel, hogy ne nagyon legyen folyékony, inkább egy olyan híg krumplipürét kapjunk. Mármint nem krumplipürét hanem spenótot, csak állagra. Tudom, hogy van olyan hülye aki most agyal, hogy de hát nem is írtam hogy kell krumpli. Mert nem kell, retard! Ó, bocsi, elragadtattam magam. Szóval ha az egész kész van friss zöldséggel tálaljuk. Hapci, egészségemre….