Időutazás előre

Hol szeretnél lenni 10 év múlva? Így szól a második kérdés a Blog Challenge kihíváson, és ezt fogom először megválaszolni, mert az első kérdést már tegnap kilőttem ugyebár. Most nyomhatnék egy sablonos “Hawaiiin vazze” jellegű választ és ennyivel el is lenne intézve, ha nem lenne konkrét és részletes elképzelésem arról, hogy milyen környezetben képzelem el magamat.

Először is leszögezném, hogy szeretem Magyarországot, szeretek itt élni. Itt főleg a földrajzi környezetre gondolok, meg arra, hogy itt élnek az ismerőseim, családom és nagyon nehéz lenne tőlük elszakadni. Persze, ha az anyagi helyzetem nagy mértékű indokot szolgáltatna arra, hogy beintsek a Kárpát-medencének, gondolkodás nélkül menni fogok. Tekintsünk most el ettől az eshetőségtől. Én úgy gondolom, hogy az elkövetkező 10 évben szeretnék egy felsőfokú angol és egy közép német nyelvvizsgát abszolválni, illetve 3 db OKJ-s papírt is begyűjtenék. Én ilyen gyűjtögető vagyok. Designer, Alkalmazott fotográfus, Webprogramozó. Ezzel párhuzamosan igyekszem karriert építeni, és 2021-re remélhetőleg 34 évesen már valamelyik vállalat középvezetői székéből fogom ezt a blogot írni. Vagy a másik eshetőség, hogy szép lassan sikerül egy saját vállalkozást indítani főleg Outdoor vonalon elindulva, karöltve a falmászással.

A hol kérdés szemantikáját a földrajzi pozíció kifejezésének szemszögéből is megvizsgáljuk, én ha lehet maradnék Magyarországon. Ha anyagi hátterem engedi, egy Budapesttől nem túl távoli községben vennék telket. Fontos kitételem, hogy legyen rajta egy természetes patak (erdei patak). Ilyen telkek például Pilisszentlászlón vannak. Ezt a patakot egyrészt kiszélesíteném és kialakítanék egy mesterséges tavat a kertben. A ház egy részét a patak fölé építeném és a padlót plexivel borítanám, szép megvilágítással. A tisztíthatóságát, még nem gondoltam végig, de valahogy biztos megoldható. A kert egyébként japán stílusban lenne kialakítva, bonsai-okkal, japán fenyőkkel, természetes kő motívumokkal. Néhány utópisztikus példa: